Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och Fritidsprogrammet, Pedagogiskt & Socialt arbete

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Pedagogiskt & Socialt arbete

Läs Barn- och Fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt & Socialt arbete på Olinsgymnasiet Tibro 

Söker du ett socialt arbete och är intresserad av ledarskap och pedagogik? Då är inriktningen Pedagogiskt & Socialt arbete perfekt för dig!

Barn- och Fritidsprogrammet är för dig som tycker om att möta och arbeta med människor. Programmet ger dig en yrkesbehörighet, och är även en perfekt grund om du vill studera vidare till exempelvis lärare eller polis. 

Söker du ett socialt arbete och är intresserad av ledarskap, pedagogik och hälsa? Då är Barn- och Fritidsprogrammet något för dig! Under utbildningen får du både praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta med människor i alla åldrar inom pedagogiska eller sociala yrken. Barn- och Fritid är också en bra grund för dig som vill studera vidare.

Testa på branschen under din APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Plusmeny

Till detta program kan du lägga till Plusmeny. Plusmeny innebär att du kan kombinera dina studier med bra och roliga tillval. Vi tror på att låta dina intressen ta plats så att du håller motivationen uppe under hela gymnasietiden. Valbara plusmenyer:

 • Idrottsprofil
 • Ung företagsverksamhet (UF)

Pedagogiskt & Socialt

Pedagogiskt & Socialt arbete är en inriktning på Barn- och Fritidsprogrammet på Olinsgymnsiet Tibro där du får fördjupa dig i barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter. Du får läsa om sociala frågor och problem samt deras konsekvenser och lösningar.

Inriktning Pedagogiskt & Socialt arbete är perfekt för dig som vill bli:

 • Barnskötare
 • Brandman
 • Elevassistent
 • Förskollärare
 • Logoped
 • Lärare
 • Lärarassistent
 • Personlig assistent
 • Polis
 • Specialpedagog
 • Socionom
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och Fritidsprogrammet, Pedagogiskt & Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Tibro

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och Fritidsprogrammet, Pedagogiskt & Socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och Fritidsprogrammet, Pedagogiskt & Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Tibro
Nybogatan 5
543 32 Tibro

Olinsgymnasiet Tibro

Nu öppnas dörrarna till Olinsgymnasiet Tibro – det senaste tillskottet är belägen i Tibros skolområde och mitt bland flera olika idrottsanläggningar. Skolan erbjuder ett bra utbud av högskole- och yrkesförberedande program samt en unik idrottsprofil som präglas av Tibros starka...

Läs mer om Olinsgymnasiet Tibro och visa alla program.

Sponsrad