Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 198,2)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 198,2)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Studera Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap på Olinsgymnasiet Götene

Är du intresserad av människor och samhällsfrågor? Vill du få kunskaper inom ledarskap, eget företagande eller en god inblick inom olika uniformsyrken? Då kan Samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig. Samhällsprogrammet är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare studier. Du får även möjligheten att läsa språk och få med dig maximalt med meritpoäng. 

Profiler

  • Idrott & Ledarskap
  • Egenföretagare 
  • Säkerhet & Räddning 

Idrott & Ledarskap
Är ledarskap något som intresserar dig? Inom vår profil Idrott & ledarskap sätter vi fokus på ledarskapet med tyngdpunkt mot idrott. Här får du tillämpa dina kunskaper inom såväl idrottsgrupper som inom andra verksamheter. Du får diskutera och analysera den roll som ledarskapet innebär. Vi jobbar med frågor kring jämställdhet och identitet inom idrottsutövandet där du som ledare har en central roll. 

Egenföretagare
Profilen egenföretagare ger dig de kunskaper och verktyg som är viktiga och grundläggande om du funderar på ett yrkesliv som egenföretagare. Profilen är unikt sammansatt och du som elev får bland annat coachning av egenföretagare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Att ha kunskaper kring att starta och driva eget företag är av stor nytta även om du senare väljer en annan yrkesbana. Kunskapen om att kunna planera, genomföra, driva och utvärdera projekt är mycket viktig inom flera yrken och i flera olika sammanhang. 

Säkerhet & Räddning

Vill du läsa vidare till polis, brandman, väktare eller kriminalvårdare? Vill du jobba inom tull, försvar, kustbevakning eller sjöräddning? Då är profilen säkerhet & räddning något för dig. Profilen ger dig en inblick, förståelse och kunskap kring hur säkerhetsarbeten fungerar i samhället. Du får bredda dina kunskaper inom folkhälsa, samhällsmedicin, säkerhet och samhällsskydd. Undervisningen sker såväl praktiskt som teoretiskt bland annat i form av studiebesök, fallstudier och övningar. Profilens mål är att ge dig en god inblick och förståelse för olika uniformsarbeten. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Götene
Hagagatan 10
Götene

Idrottsprofiler

Olinsgymnasiet är ett tryggt gymnasieval, där kvalitet är viktigare än kvantitet. Olinsgymnasiet Götene invigdes i augusti 2021 och är en fantastiskt fin skola -  fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder utbildning i moderna lokaler med engagerade lärare...

Läs mer om Olinsgymnasiet Götene och visa alla program.

Sponsrad