Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Olinsgymnasiet Götene
Programinformation
Götene
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 171,3) * statistik från 2022
 Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Om utbildningen

Studera Industritekniska programmet, inriktning Produkt & Maskinteknik på Olinsgymnasiet Götene

Detta är programmet för dig som är intresserad av teknik och industriteknisk produktion. Vill du börja arbeta direkt efter gymnasiet inom exempelvis produktframställning eller styr- och reglerteknik? Då är det Olinsgymnasiets Industritekniska program du skall läsa. Du lär dig om de olika produktionsleden och hur produktionen och tekniken påverkar människor och miljö. Tiden du läser ute på företag är minst 15 veckor under utbildningen. 

Programmet passar även dig som vill läsa vidare efter utbildningen. Du har självklart möjligheten att läsa till den högskolebehörighet som passar just dina planer.

Inom programmet finns inriktningarna:

  • Processteknik

  • Produkt och maskinteknik

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Olinsgymnasiet Götene

Idrottsprofiler

Olinsgymnasiet är ett tryggt gymnasieval, där kvalitet är viktigare än kvantitet. Olinsgymnasiet Götene invigdes i augusti 2021 och är en fantastiskt fin skola -  fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder utbildning i moderna lokaler med engagerade lärare...


Läs mer om Olinsgymnasiet Götene och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olinsgymnasiet Götene

Hagagatan 10
Götene

 Visa telefonnummer
www.olinsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Olinsgymnasiet Götene, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information