Fordons- och transportprogrammet

Fordon- och transportprogrammet, Transport

Ladda ner poängplan
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordon- och transportprogrammet, Transport

Studera Fordon- och transportprogrammet, inriktning Transport på Olinsgymnasiet Götene

Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon? På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig trafikkunskap, transportsystem och logistik för arbete som yrkesförare. Du får lära dig köra, lasta, lossa och hantera gods. Du kommer också få lära dig grundläggande reparationer av transportfordon. 

På utbildningen får du utbildning för flera körkortsbehörigheter och dessutom ingår yrkeskompetens för att du skall kunna arbeta som yrkesförare efter avslutad utbildning. 
Du kommer vara ute på företag och få lära dig ditt yrke under minst 15 veckor av din utbildningstid. Vill du läsa en högre behörighet till högskolan så går det utmärkt. 

Inom programmet kan du välja inriktningen: 

  • Transport

  • Personbil (Hybridteknik) 
Är du intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordon- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Götene
Hagagatan 10
Götene

Idrottsprofiler

Olinsgymnasiet är ett tryggt gymnasieval, där kvalitet är viktigare än kvantitet. Olinsgymnasiet Götene invigdes i augusti 2021 och är en fantastiskt fin skola -  fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder utbildning i moderna lokaler med engagerade lärare...

Läs mer om Olinsgymnasiet Götene och visa alla program.

Sponsrad