Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog

Öknaskolan
Programinformation
Nyköping
Antal elever: 61 (år 1)
Naturbruksprogrammet

Film

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Skog på Öknaskolan

Naturbruksprogrammet med inriktning mot Jakt- och viltvård på Öknaskolan

Vill du arbeta med jakt- och viltvård i framtiden? Öknaskolans Naturbruksprogram, inriktning Skog har profilen Jakt och viltvård, där du får lära dig om djurs beteende, viltförvaltning, vapenhantering, jaktmetoder, ekologi och hundkunskap. Inom profilen kan du välja naturvetenskapligt fördjupningsområde för behörighet till högskolan.

Öknaskolan har tillgång till över 5000 ha undervisningsmarker med sex klövviltarter. Eleverna får själva inventera djuren och skapa en avskjutningsplan som de sedan jagar utifrån. På Öknaskolan är man mycket noggranna och all undervisning och jakt sker utifrån mycket höga etiska krav och med vedertagna jaktformer. Eleverna deltar tillsammans med skolans erfarna viltmästare i det daliga arbetet.

Följ med på jakt!

Eleverna på jaktutbildningen får åka på flera jakter per år över hela landet. Dessutom har eleverna möjlighet att jaga på skolans marker under fritiden.

Viltvårdsarbete på Naturbruksgymnasiet Öknaskolan

I skolans marker finns vilt som man ser efter genom att skapa en viltbruksplan som man sedan följer. Detta innebär att Öknaskolan är med och bidrar till biologisk mångfald, samtidigt som man producerar foder och skyddar viltstammarna från skador.

Fiske på gymnasiet?

Öknaskolan har förutom jakt- och viltmarker även 700 hektar stora fiskevatten. Här får naturbrukseleverna på inriktningen skog fiska inom en del av kurserna och även på fritiden. Ännu en fördel med Öknaskolans Naturbruksprogram är att du får möjlighet att ta förarbevis och köra terränghjulingar som ett arbetsredskap i skog och mark.

Fördjupning mot Naturvetenskap på Naturbruksprogrammet

Du kan kombinera inriktningen Jakt och viltvård med fördjupningsområdet Naturvetenskap, vilket ger dig möjlighet att plugga till särskild behörighet för vidare studier. Du lär dig också att se naturen på ett nytt sätt – att förstå varför den ser ut som den gör, hur den mår och se sammanhang. Du får också förståelse för utrotningshotade arter och vikten av biologisk mångfald. Framförallt diskuterar man människans plats i naturen.

Fördjupningen i Naturvetenskap ger dig möjlighet plugga vidare till bland annat agronom, hippolog, biolog eller jägmästare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Öknaskolan erbjuder kurserna Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6, vilka krävs för att du ska få grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog

Som boende i samma kommun som Öknaskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Att lära sig saker i teorin är en sak, men att kunna utföra...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Svalorna
(5)
Allt såsom lärare, läge, kompisar, internat, personal, lokaler är bäst !!!
Figge Öknaskolan
(4)
Jag läser Lantbruk och stormtrivs!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog från Öknaskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.