Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur

Öknaskolan
Programinformation
Utbildare: Öknaskolan
Ort: Nyköping
Antal elever: 77 (år 1)
Betyg: (2 Recensioner)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 227,3
Lägsta: 105

Utbildningsinfo

Djurgymnasium med många slags djur

Naturbruksprogrammet, Djur på Öknaskolan är utbildningen för dig som vill lära dig om djurs beteende, behov och skötsel. Här får du kunskap om många olika djurarter.

Inom inriktningen Djur kan du välja att fördjupa dig antingen inom Djurskötsel, Djursjukvård eller Naturvetenskap.

Öknaskolan är ett gediget naturbruksgymnasium med stora resurser. Det finns en veterinär som arbetar healvtid i undervisningen på skolan. Man har också ett nybyggt hunddagis och arbetar med att bygga upp en veterinärklinik.

Djurskötsel

Om du väljer fördjupning inom Djurskötsel får du fördjupad kunskap om olika sällskapsdjur, hästar, hundar, kor och andra djur. Du får också grundläggande kunskaper inom djursjukvård. I utbildningen varvar man teori med praktik genom bland annat stallturer, övningar och APL.

På Öknaskolan sitter man inte bara i klassrummet – eleverna på Djurskötsel tillbringar även mycket tid i skolans ladugård, hästhall, djurhus och hunddagis.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande, APL, under 15 veckor på ett företag. Du kan exempelvis praktisera på en zoobutik, hunddagis, stuteri eller en mjölkkobesättning. Öknaskolan är en av ett fåtal skolor i Sverige som ger dig praktisk erfarenhet av nästan alla djurslag, vilket ökar dina chanser att få jobb efter gymnasiet!

Efter Naturbruksprogrammets inriktning Djur och profilen Djurskötsel kan du arbeta som djurskötare inom många olika näringar, bland annat hunddagis, lantbruk, hästhållning, smådjursuppfödning och zooaffär.

Djursjukvård

På programfördjupningen Djursjukvård får du kunskap om bland annat förebyggande djurhälsovård, sjukdomslära, hygien och smittskydd. Undervisningen sker delvis i skolans nya lokaler för djursjukvård, och snart kommer det även finnas en veterinärklinik.

På Djursjukvård få du som elev göra djursjukvårdsberedskap och följer då med i veterinärens arbete både i och utanför skolan. Du erbjuds möjlighet att göra praktik på en veterinärklinik och får gå en grundkurs i läkemedelshantering för sällskapsdjur och häst, vilket innebär att du kan få utföra vissa injektioner och behandlingar när du arbetar på en häst- eller smådjursklinik. Grundkursen i läkemedelshantering är unik och ges endast på ett fåtal skolor i Sverige.

Efter utbildningen finns många arbetsmöjligheter inom bland annat kliniker för hästar eller smådjur, zooaffärer, häststall och hunddagis.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Läs vidare efter djurutbildningen

Kanske har du planer på att studera vidare efter gymnasiet? På Öknaskolans Naturbruksprogram kan du få högskoleförberedelse genom att du väljer till kurserna svenska 2 och 3/svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet krävs godkända betyg från grundskolan i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Öknaskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Naturvetenskapsprofil på Naturbruksprogrammet

Naturvetenskaplig profil på Naturbruksprogrammet, Djur

Naturvetenskaplig fördjupning

Väljer du att läsa naturvetenskaplig fördjupning läser du matematik, kemi, biologi och fysik och förbereds för vidare studier på högskola eller universitet för att bli exempelvis veterinär, agronom eller lantmästare.

Ämnena inom den naturvetenskapliga profilen på Naturbruksprogrammet läses inom det individuella valet och som utökat program.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram och leder till en yrkesexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Har du ett intresse för ämnen som djur, natur eller teknik? Vill du läsa ett gymnasieprogram där du får båda plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Öknaskolan vara något för dig! Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna lantbruk,...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Gammal elev   |   2017-01-08
Ökna har fantastiska engagerade lärare. Efter att ha gått djur/natur så kan jag med stor säkerhet hitta jobb och även vara säker på att jag har kunskapen som krävs. Internatet får en även att växa som person även om det kan vara svårt för allt är så nytt och spännande. Hade inte kunnat tänka mig ett bättre andra hem
          (5)
Overrated   |   2016-04-07
Meh
Hade bytt till trädgård (jag tycker inte ens om växter, men det finns job där!) om jag visste att det skulle vara så lite praktiskt arbete. I 2:an har vi bara hanterat hästar i stort sätt - och jag själv valde att inte gå häst av en anledning. Lärarna är ointressanta och komunikationen dålig.
Annie Hedberg, informatör  |   2016-04-22  |   Kommentar:
Hej Meh, jag tycker att du ska prata med både lärare och skolledningen om dina åsikter. Det är viktigt att sådana här saker kommer fram, mitt tips är att prata med rektorn. Hälsningar Annie
          (1)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur, fyll i följande uppgifter: