Film
Om utbildningen

Yrkesintroduktion IMYNB
Under termin ett fram till sportlovet i termin fyra spenderar du dina dagar på skolan. Här får du möjlighet att träna inför kommande praktikperioder och på så sätt kommer du att vara väl förberedd på uppgiften. Utbildningsdelen på skolan genomförs till största delen genom praktisk tillämpning; se, lyssna, öva och utföra.
Resterande tid, nästan tre hela terminer är du som elev ute på praktik. Vi som skola hjälper till att ordna praktikplatser företag inom den gröna sektorn, men även andra verksamheter kan bli aktuella utifrån dina egna önskemål. Vi genomför regelbundna praktikbesök där vi följer upp och stämmer av.
Som elev på IMYNB får du en bred bas i flera delar som rör naturbruk. Det kan vara allt från att lära dig att svetsa, till att serva och köra både trädgårdsmaskiner och traktor. På schemat står bland annat kurser i byggnadsunderhåll som ger dig erfarenhet av byggnadsarbete, och skötsel av utemiljöer där du lär dig sköta parker och andra gröna miljöer. Se gärna kursinnehåll nedan.
Antagning IMYNB
Intresseanmälan finns på vår hemsida. Antagningen sker efter bedömning av dina förutsättningar att kunna klara utbildningen. Du och din/dina vårdnadshavare kommer att kallas till intervju. Sedan fattar vår rektor beslutet om antagningen efter individuella samtal. Antagning görs i mån av plats.
Kommande starter
Gymnasieexamen
Målet med IMYNB är att bli förberedd på arbetslivet och att du är anställningsbar inom naturbruk efter avslutad utbildning.
Under dina tre år har du kanske inte en fullständig gymnasieexamen, men du får både ett gymnasieintyg och praktikomdömen för allt praktiskt arbete du utfört!
Målet med IMVNB är att du ska förberedas för arbete inom Hästhållning, Trädgård, Djurvård, Naturturism eller Lantbruk och samtidigt bli behörig till naturbruksprogrammet för att i slutändan få en yrkesexamen. Möjlighet att komplettera de grundskoleämnen som du saknar behörighet i finns också.
Ansökan
Ansök till Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion
Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se
Kontakta skolan
Naturbruksprogrammet på Öknaskolan - Jobb efter gymnasiet och högskoleförberedande på samma gång!
Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. Hos oss kombinerar vi teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Ditt klassrum kan därför både vara i vårt djurhus, på vår veterinärklinik, i...