DITT VAL - DIN FRAMTID!
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Att lära sig saker i teorin är en sak, men att kunna utföra och utforska den i praktiken lyfter både erfarenhet och kunskapen till en ny nivå! Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna Lantbruk, Djur, Trädgård, Häst samt Jakt och Viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. Då läser du ämnen som ger dig en så kallad särskild behörighet för vidare studier. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds programmet skog, mark och djur för dig som behöver mer stöd under din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och ger dig  stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer glömma!

Besök Öknaskolan
Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december.

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Öknaskolan

Video

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
3,0 (2)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
3,0 (4)
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
4,5 (2)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Öknaskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Nyköping

Antal elever per lärare 2017

Öknaskolan 7,2
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 239

Naturbruksprogrammet

13,5 38,6 % .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 77 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 38,6 % 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

www.oknaskolan.se

Med en miljönära skola med lärare som har koll på sina ämnen får man både teoretiska lärdomar och praktiska kunskaper man kommer ha nytta av för all framtid. Skolan ger en inte bara en bta utbildning man får även vänner för livet och växer som person.
Gustaf B Wennerberg
Jag tycker om skolan, den är trevlig, härliga utbildningar och lärarna kan sina områden. Som alla andra skolor så har även denna skolan några fel och det är därför jag ej kan ge den en femma. Men det skolan gör bra gör den ordentligt. Läran lyssnar på elverna och försöker alltid gör så lektionerna blir roligare. Maten är perfekt och är det trevl...
Visa hela
Oskar
Man får en otroligt bra blandning mellan praktiskt och teoretiskt lärande!

För att beställa information från Öknaskolan, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 41 recensioner