DITT VAL - DIN FRAMTID!
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Att lära sig saker i teorin är en sak, men att kunna utföra och utforska den i praktiken lyfter både erfarenhet och kunskapen till en ny nivå! Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna Lantbruk, Djur, Trädgård, Häst samt Jakt och Viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. Då läser du ämnen som ger dig en så kallad särskild behörighet för vidare studier. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds programmet skog, mark och djur för dig som behöver mer stöd under din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och ger dig  stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer glömma!

Besök Öknaskolan
Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december.

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Öknaskolan

Öppet hus, Öppet hus

Öppet hus på Öknaskolan 25/4

Välkommen till Öppet Hus på Öknaskolans Naturbruksgymnasium.
Under kvällen får du möjligheten att besöka alla fem inriktningar för att träffa både elever och lärare. Vi erbjuder även informationsföreläsningar med vår rektor, syv och internatet. i vårt skolhus

Vi bjuder på smörgås, kaffe och te i matsalen!

Passa på att ta en guidad tur över området med våra trevliga elevguider.

Öppet hus på Öknaskolan 11/5

Välkommen till Öppet Hus på Öknaskolans Naturbruksgymnasium.
Under dagen får du möjlighet att besöka alla fem inriktningar för att träffa både elever och lärare.

Passa på att ta en guidad tur över området med våra trevliga elevguider.

Samma dag har vi kosläpp på Öknaskolan!
Gården öppnar kl. 10.00 och stänger 14.00. Parkeringen öppnar kl. 9.00. För den som vill handla blommor är vårt växthus öppet kl.10.00-13.00. Korna släpps ut ca 11.00.

Vi erbjuder möjlighet  att ta en åktur med häst och vagn och även traktorskjuts. Runt gården kommer du kunna spela naturbingo, hitta alla djuren och gårdsföremålen på din talong!

Vi samarbetar med Arla som bjuder på mjölk och bulle, därför behöver man anmäla sig på Arlas hemsida för att de ska veta hur många besökare som kommer.

Bredvid den gamla brandstationen finns det försäljning av korv. För den som önskar står det givetvis fritt att ta med sig egen picknick-korg att avnjutas i gröngräset.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-05-11    Tid:   10:00 - 14:00

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
3,0 (2)
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
3,0 (4)
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
4,5 (2)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Öknaskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Nyköping

Antal elever per lärare 2017

Öknaskolan 7,2
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 239

Naturbruksprogrammet

13,5 38,6 % .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 77 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 38,6 % 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

www.oknaskolan.se

Oskar
Man får en otroligt bra blandning mellan praktiskt och teoretiskt lärande!
Denna skola är extremt bra och jag trivs väldigt bra här, det är väldigt bra miljö och alla är väldigt trevliga
Samson
Skolan och dess personal ger stort utrymme för personlig utveckling både på internatet och i ens egna studier. Personalen är chill och alla känner alla så det blir ett varmt och hemtrevligt klimat medan man får plugga det man tycker bäst om, vare sig detta är lantbruk, djur, häst, trädgård eller jakt och viltvård! 10/10 would go there again

För att beställa information från Öknaskolan, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 39 recensioner