DITT VAL - DIN FRAMTID!
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Har du ett intresse för ämnen som djur, natur eller teknik? Vill du läsa ett gymnasieprogram där du får båda plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Öknaskolan vara något för dig!

Välj mellan flera spännande inriktningar

Här på Öknaskolan kan du välja mellan inriktningarna lantbruk, djur, trädgård, häst och jakt och viltvård. Om du är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja naturvetenskap som fördjupningsområde. På Öknaskolans Gymnasiesärskola erbjuds ett program för dig som behöver mer stöd under din utbildning, NP4. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till Öknaskolan via Yrkesintroduktion.

Bo på Öknaskolans internat!

På Öknaskolan läser ca 250 elever. Av dessa bor 140 bor på skolans internat. Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns möjlighet till besök vid öppet hus eller andra evenemang som skolan arrangerar varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december.

Här är lärarna agronomer, lantmästare och viltmästare

På skolan arbetar erfarna och utbildade instruktörer och lärare med bakgrund som bland annat agronomer, lantmästare, agrotekniker, trädgårdsingenjörer och viltmästare.

Flera inriktningar inom naturbruk

På Öknaskolan förbereds du för jobb inom den gröna näringen. Alla läser till grundläggande behörighet till högskolan och de som vill ha särskild behörighet pluggar naturvetenskap. Skolan har även särskoleutbildning med fokus på naturbruk och djurvård.

Öknaskolan präglas av glädje – här trivs eleverna och har roligt med djuren, maskiner, växter, vilt och genom sammanhållningen på internatet. Man får vänner för livet.

Ansökan till Öknaskolan

Kommer du inte från Sörmland? Du kan söka till skolan oavsett var du bor i landet på så kallat "frisök", så länge den utbildning du vill läsa inte finns på en skola som ligger närmare kan du bli antagen till Öknaskolan och få bo på skolans internat. Det är din hemkommun som avgör om du får gå hos oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Öknaskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Öknaskolan

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur Nyköping
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Nyköping
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Häst Nyköping
Naturbruksprogrammet, Skog Nyköping
Naturbruksprogrammet, Trädgård Nyköping
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Nyköping

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Öknaskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Nyköping

Antal elever per lärare 2017

Öknaskolan 7,2
Nyköping 11,9
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 239

Naturbruksprogrammet

13,5 38,6 % .
  Nyköping Sverige År
Totalt antal studerande 77 2017
Genomsnittlig betygspoäng 13,5 13,8 14,0 2017
Andel behöriga till högskola 38,6 % 39,3 % 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

www.oknaskolan.se

Douglas uggla   |   2018-04-12
Öknaskolan är ett stort skämt! Kommer aldrig rekomendera den till någon! Det ända som har gjort så man inte byter skola är att man har kommit alla vänner så nära.
Annie Magnusson  |   2018-04-25  |   Kommentar:
Hej Douglas, jättetråkigt att du tycker så, vi får vara glada för att du har fått bra kompisar här i alla fall! Lycka till i framtiden! Annie Magnusson, informatör, Öknaskolan
Snart färdig veterinär   |   2017-12-05
Jag tyckte att skolan var jättebra. Jag har alltid pluggat mycket och gillar att lära mig nya saker. Här fick jag lära mig saker som är helt otroliga och inte bara saker man läser utan faktiskt På riktigt. SUPERBRA lärare. Jag stormtrivdes. Jag har haft stor fördel på Universitetet. Jag hade KUL och lärde mig samtidigt. Tveka inte att börja på Ö...
Annie Magnusson  |   2018-03-02  |   Kommentar:
Tack för det, "Snart färdig veterinär"
Visa hela
naturvetaren   |   2017-08-23
Fantastisk fin skola! Bästa valet jag någonsin gjort är att ha gått på Öknaskolan!

För att beställa information från Öknaskolan, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 35 recensioner