Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nynäshamns gymnasium
Programinformation
Nynäshamn, Stockholm
Antal elever: 15 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 253,6
    (Lägsta: 167,5) * statistik från 2017

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet på Nynäshamns gymnasium

Gå Teknikprogrammet och lär dig om programmering och webbutveckling

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som passar dig som är nyfikna. Centralt i programmet är människans möte med tekniken och teknikutvecklingsprocessen, där alla led från idé till färdig produkt eller tjänst ingår. Det är en fördel på programmet om du har ett intresse för att sätta igång, planera och genomföra projekt och vill lära dig mer om entreprenörskap och företagande.

Innehåll på inriktning Teknikvetenskap

Nynäshamns gymnasium erbjuder Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap. Du lär dig här om teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, styrning, reglering och simulering. Du förbättrar dina kunskaper inom matematik, fysik och kemi med ett fokus på tekniska processer. När du läser Teknikvetenskap fördjupar du dig i CAD, programmering, produkt- och webbutveckling. Du får också lära dig analysera, se samband, rimlighetsbedöma, utveckla och dra slutsatser.

Det här kan du bli efter gymnasieutbildningen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. I vårt idag högteknologiska samhälle finns det ett stort behov av människor med teknisk och digital kompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Specialidrott

Specialidrott – Ishockey och andra idrotter

På Nynäshamns gymnasium kan du välja bland alla gymnasieprogram och samtidigt få Idrott och hälsa – specialisering på schemat. Du kan aktivt utöva din idrott samtidigt som du kan sköta dina övriga studier. Förutom den större satsning som Nynäshamns gymnasium har inom hockey kan du även välja andra idrotter, som till exempel fotboll, tennis, innebandy, golf och ridsport i samarbete med respektive förening. Du varvar då fysisk träning med teori som berör områden som taktik, regler, etiskt och historiskt perspektiv utifrån vald idrott. Skolan erbjuder dig att läsa Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1.

Kontakta skolan om du är intresserad av att utöva någon idrott, så kan de berätta mer!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Nynäshamns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium – skolan som tror på dig!

Nynäshamns gymnasium arbetar för att du ska utvecklas, när du som elev utvecklas kommer även skolans verksamhet att utvecklas. Under din gymnasietid här ska du kunna våga vara dig själv, du stöttas av skolans personal och får utvecklas i din...


Läs mer om Nynäshamns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

 Visa telefonnummer
www.nynashamn.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter: