Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Nynäshamns gymnasium
Programinformation
Ort: Nynäshamn, Stockholm
Antal elever: 23 (år 1)
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 222,7
Lägsta: 167,5

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på Nynäshamns gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet på Nynäshamns gymnasium

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet vid Nynäshamns gymnasium utvecklar du dina kunskaper inom att skriva, läsa, tolka och förstå din omvärld. Du är en del av samhället, men på vilket sätt? Hur kan du vara med och påverka lokalt och globalt och hur påverkas du? På Samhällsprogrammet är du med och skriver och diskuterar fram olika svar på denna typ av frågor. Inom utbildningen får du även fördjupad förståelse för hur samhället och medier fungerar genom att du är med på studiebesök och skolans samarbeten med olika institutioner och organisationer.

Läs inriktning Beteendevetenskap

Välj inriktning Beteendevetenskap om du är intresserad av människans olika roller och villkor i samhället. Här får du studera psykologi, ledarskap och kommunikation samt lära dig mer om hur människor agerar i olika sammanhang. Du får fördjupad kunskap om bland annat i filosofi, psykologi och ungdomskulturer.

Dina möjligheter efter Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen är högskoleförberedande, vilket betyder att varje elev på programmet förbereds under tre gymnasieår för att på bästa sätt klara högskolestudier. Efter dina avslutade studier på Nynäshamns gymnasium kan du till exempel studera vidare till polis, socionom, psykolog, kriminolog, historiker, statsvetare, sjuksköterska, lärare, journalist, fotograf och andra yrken inom mediebranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Specialidrott

Specialidrott – Ishockey och andra idrotter

På Nynäshamns gymnasium kan du välja bland alla gymnasieprogram och samtidigt få Idrott och hälsa – specialisering på schemat. Du kan aktivt utöva din idrott samtidigt som du kan sköta dina övriga studier. Förutom den större satsning som Nynäshamns gymnasium har inom hockey kan du även välja andra idrotter, som till exempel fotboll, tennis, innebandy, golf och ridsport i samarbete med respektive förening. Du varvar då fysisk träning med teori som berör områden som taktik, regler, etiskt och historiskt perspektiv utifrån vald idrott. Skolan erbjuder dig att läsa Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1.

Kontakta skolan om du är intresserad av att utöva någon idrott, så kan de berätta mer!

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Nynäshamns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium – skolan som tror på dig!

Nynäshamns gymnasium arbetar för att du ska utvecklas, när du som elev utvecklas kommer även skolans verksamhet att utvecklas. Under din gymnasietid här ska du kunna våga vara dig själv, du stöttas av skolans personal och får utvecklas i din...


Läs mer om Nynäshamns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

 Visa telefonnummer
www.nynashamn.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: