Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Nynäshamns gymnasium
Programinformation
Nynäshamn, Stockholm
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

Introduktionsprogam på Nynäshamns gymnasium

Introduktionsprogram

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Programinriktat val passar dig som vill söka till ett yrkesprogram, men som saknar ett eller flera godkända betyg. Du måste ha minst sex godkända betyg för att kunna gå IMPRO, bland annat i svenska eller svenska som andraspråk för att kunna. IMPRO är sökbart och står öppen för ungdomar som inte är behöriga till ett yrkesprogram. 

Yrkesintroduktion – IMYRK 

Yrkesintroduktion är rätt introduktionsprogram för dig som vill ha en yrkesinriktad utbildning, men som inte har de godkända betyg som är ett krav för att gå IMPRO eller ett yrkesprogram. Yrkesintroduktion kan innehålla utbildning för att du ska kunna få ett arbete eller för att du efter utbildningen ska kunna söka till ett yrkesprogram. Exempelvis kan utbildningen innehålla grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i, kurser från yrkesprogram eller praktik och liknande insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter Yrkesintroduktion kan du söka jobb eller fortsätta vidare på ett yrkesprogram. 

Individuellt alternativ – IMIND 

Individuellt alternativ passar dig som vill ha en utbildning som gör att du ska kunna få ett arbete eller för dig som vill läsa vidare i gymnasieskolan. Utbildningen passar dig som saknar en stor del av de godkända betyg du behöver för att kunna komma in på ett nationellt program. Exempelvis kan utbildningen innehålla grundskoleämnen som du inte har godkänt i och andra slags insatser som du behöver för just din kunskapsutveckling. Efter Individuellt alternativ kan du söka jobb eller fortsätta läsa i gymnasieskolan. 

Språkintroduktion – IMSPR 

Språkintroduktion passar dig som är nyanländ till Sverige. Du behöver få utbildning i det svenska språket och som saknar de godkända betyg som krävs för att gå ett nationellt program. I utbildningen kommer det ingå svenska och andra ämnen från grundskolan som behövs för din kunskapsutveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Nynäshamns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium – skolan som tror på dig!

Nynäshamns gymnasium arbetar för att du ska utvecklas, när du som elev utvecklas kommer även skolans verksamhet att utvecklas. Under din gymnasietid här ska du kunna våga vara dig själv, du stöttas av skolans personal och får utvecklas i din...


Läs mer om Nynäshamns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nynäshamns gymnasium

Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

 Visa telefonnummer
www.nynashamn.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter: