Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Nynäshamns gymnasium
Programinformation
Nynäshamn, Stockholm
Antal elever: 17 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,3
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017

El- och energiprogrammet, Elteknik

El och energi på Nynäshamns gymnasium

El- och energiprogrammet, inriktning Elteknik

El- och energiprogrammet vid Nynäshamns gymnasium är ett yrkesförberedande program som ger dig en bred utbildning för att arbeta med el- och teleteknik. I utbildningen blandas praktiska arbetsuppgifter med teori. Under gymnasieutbildningen får du göra arbetsplatsförlagt lärande (APL) i ca 15 veckor. Skolan lägger därför stor vikt vid att samarbeta med det lokala näringslivet, eftersom det är här du får möjlighet att koppla samman teori och praktik. För vissa av momenten på utbildningen samt i yrket behöver du ha ett bra färgseende och god fysik.

Programmet ges med inriktning Elteknik

El- och energiprogrammet på Nynäshamns gymnasium ges med inriktning Elteknik med utgångarna elektriker och larm/ teletekniker. På inriktningen lär du dig om el- och teleinstallationer i bostäder, kontor och industrier. Du får arbeta både teoretiskt och praktiskt med planering, installation, driftsättning och kontroll av anläggningar. Du får då även lära dig att ta hänsyn till gällande standard och föreskrifter. Du får även kunskap om grunderna om lokala elmiljö, datanätverk, motorstyrning och belysningsteknik.

Dina möjligheter efter utbildningen

El- och energiprogrammet gör dig förberedd för yrken som elektriker, teletekniker, larmtekniker och andra yrken inom områdena el och tele. Utbildningen ger dig grundläggande kompetens för att arbeta med underhåll och reparation av el- och teleanläggningar. El- och energiprogrammet vid Nynäshamns gymnasium uppfyller ECY:s krav på utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Specialidrott

Specialidrott – Ishockey och andra idrotter

På Nynäshamns gymnasium kan du välja bland alla gymnasieprogram och samtidigt få Idrott och hälsa – specialisering på schemat. Du kan aktivt utöva din idrott samtidigt som du kan sköta dina övriga studier. Förutom den större satsning som Nynäshamns gymnasium har inom hockey kan du även välja andra idrotter, som till exempel fotboll, tennis, innebandy, golf och ridsport i samarbete med respektive förening. Du varvar då fysisk träning med teori som berör områden som taktik, regler, etiskt och historiskt perspektiv utifrån vald idrott. Skolan erbjuder dig att läsa Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1.

Kontakta skolan om du är intresserad av att utöva någon idrott, så kan de berätta mer!

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Nynäshamns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik ger dig en yrkesförberedande examen. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium – skolan som tror på dig!

Nynäshamns gymnasium arbetar för att du ska utvecklas, när du som elev utvecklas kommer även skolans verksamhet att utvecklas. Under din gymnasietid här ska du kunna våga vara dig själv, du stöttas av skolans personal och får utvecklas i din...


Läs mer om Nynäshamns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

 Visa telefonnummer
www.nynashamn.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter: