Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 252,9)
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 252,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en växt

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap är för dig som är intresserad av naturvetenskap, kemi, matematik, fysik och biologi. Har du siktet inställt på vidare studier och vill i framtiden jobba som läkare, ingenjör eller kanske veterinär? Då ska du gå NA: Naturvetenskap hos oss. Här förbereds du på metoder och arbetssätt som används i högskolevärlden.

Fördjupning: Master

Fördjupningen för dig som vill spetsa dina sciencekunskaper och få full behörighet och maxade meritpoäng till alla utbildningar, såväl till läkare som ingenjör. Ta även chansen att använda dina sciencekunskaper i vårt öppna makerspace som innehåller sciencelab med PCR och 3D-skrivare. Med science och tech förbereds du för en bred naturvetenskaplig framtid.

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle
Centralplan 3
803 11 Gävle

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle!

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom tech, science och IT. Har du höga ambitioner, en vilja att lära dig mer och målet är att studera vidare på högskola...

Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad