3 elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet

teknikprogrammet

Natalie – TE: Informationsteknik – Teknikprogrammet

Natalie läser teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Hon valde NTI för att hon tyckte att skolan hade en härlig atmosfär, bra lokaler och duktiga lärare.

-Det är viktigt att känna att man inte försvinner i mängden utan har plats för att vara en individ. Gymnasiet ska vara en plats där man vill vara och kan utvecklas. NTI är allt det och mer.

På teknikprogrammet är programmering en stor del av utbildningen, men även klassiska ämnen och andra tekniska inslag tar plats.

-Teknikens roll i samhället växer och det kan vara hjälpsamt att hänga med i svängarna. Lärarna kopplar mycket av det generella innehållet till tekniska områden eller förklarar hur det kan vara till hjälp i framtiden.

Har du några tips inför gymnasievalet?

-Undersök noggrant. Lägg tid på att ta reda på vad som finns och om det skulle passa dig. Ställ frågor. Gymnasievalet är inte alltid enkelt att göra, så det är värt att vara väl förberedd.

el och teknikprogrammet

Maja – EE: IT & Nätverk – El- och energiprogrammet

Maja läser el- och energiprogrammet på NTI Gymnasiet. Hon valde NTI för att hon tyckte att både elever och lärare var trevliga och för att hon har ett intresse för programmet. Maja berättar att hon får lära sig grunderna inom el, datorer, programmering och servrar samt hur man bemöter kunder på bästa sätt.

Vad är det bästa med din utbildning?

-Att det är något jag är intresserad av och att det kommer behövas många utbildade inom IT, då IT är väldigt stort idag.

Har du några tips inför gymnasievalet?

-Att välja den linje du är intresserad av och inte välja något som dina vänner går för att du vill vara med dem. Du kommer att få hur fina vänner som helst under de tre år du går i gymnasiet!

design och media

Alexander – ES: Design & Media – Estetiska programmet

Alexander läser det estetiska programmet på NTI Gymnasiet. På det estetiska programmet får eleverna lära sig att arbeta i Adobe-suiten men också i andra programvaror som är branschstandard. Programmet ger en bred utbildning inom digital design med en mix av teoretiska och praktiska kunskaper.

-Det bästa med min utbildning är att man får visa sin kreativa sida samtidigt som man kan ha väldigt roligt i skolan.

Alexander valde NTI Gymnasiet efter att ha varit på en prova-på-dag där han direkt kände att han trivdes på skolan. Det är också det som är hans bästa tips till dig som ska söka gymnasium:

-Gör en prova-på-dag! Att vara på skolan och träffa personerna som går där kan hjälpa dig mycket inför ditt val.

nti gymnasiet

Medlemslogin