Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 110 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 253,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-27
2021-02-11
2021-04-28

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

NTI Natur

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är för dig som har siktet inställt på vidare studier och vill i framtiden jobba som läkare, ingenjör eller kanske veterinär. Programmet är som gjort för dig som gillar att lösa problem, studera och är intresserad av många olika naturvetenskapliga ämnen. Här har du möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och skaffa värdefulla meritpoäng – eftersom skolan erbjuder kurser i matematik, engelska och moderna språk.

I årskurs två väljer du mellan två fördjupningar:

Fördjupning: BIOTECH

Perfekt för dig som vill fördjupa dig inom biotech och siktar på en karriär inom forskning och utveckling inom naturvetenskap.

Fördjupning: MASTER

Fördjupningen för dig som vill maxa meritpoängen och spetsa dig i engelska och matematik för att få full behörighet till alla utbildningar, såväl läkare som ingenjör.

Mer om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Under utbildningen kommer du att utveckla en förståelse för att naturvetenskap bygger på både teori och praktisk erfarenhet. Därför är ett metodiskt och praktiskt förhållningssätt som experiment, laborationer och fältstudier vanliga under utbildningen. Omvärlden är i konstant förändring och med hjälp av både biologi, fysik och kemi kan samband förklaras. Under utbildningen kommer du att få lära dig att analysera samband, och använda logiskt tänkande genomgående i alla ämnen.

I yrkeslivet och på högskolan kommer du behöva ha ett systematiskt tillvägagångssätt, kritiskt tänkande och att hantera problem som du får lära dig hos oss. Du kommer att få lära dig att utveckla resonemang, argumentera och föra resonemang vilket du även kommer ha stor nytta av i framtiden både vetenskapligt och yrkesmässigt. I form av utförande av experiment kommer din förmåga att ta eget ansvar och samarbetsförmåga utvecklas som är viktiga komponenter för framtiden.

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm

nti-vetenskapsgymnasiet-stockholm

NTI Vetenskapsgymnasiet i Stockholm

NTI Vetenskapsgymnasiet är en skola för dig med ambitioner, viljan att studera och med siktet inställt på universitet och högskola. Vi har kvalitet i fokus och med våra engagerade och kunniga lärare – där samtliga är behöriga och flera lärare...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm

Sysslomansgatan 18
112 41 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Elev från 1:an
(5)
Bra gemenskap, liten men mysig skola, mångkulturellt, matkort som fungerar bra, bra lärare och elever!
elev i 2:an
(5)
Rektorn är engagerad och låter elevernas röst höras. Lärarna är rättvisa och välutbildade, inga ”favorit” elever. Matkort fungerar jättebra. Trevliga elever, kan bli högljutt i korridorerna under lunchen men det är inte trångt och kvavt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: