Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg
Programinformation
Stockholm
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-02-10
2021-04-27

Film

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Om utbildningen

NTI Teknik

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap är ett högskoleförberedande program. Vi ger dig en gedigen teknisk utbildning med en spetskompetens inom teknikvetenskap. Programmet fokuserar på matematik, fysik, teknik och programmering och passar dig som ser en framtid som bland annat civilingenjör inom tekniska områden.

På NTI Teknik kan du välja mellan följande fördjupningar:

Fördjupning: CODE

Ta chansen och lägg till programmering till din utbildning! Du läser både matematik och programmering för att du ska få en god förståelse för programmering och mjukvaruutveckling. Du får kompetens att antingen börja jobba direkt med utveckling och startups, eller för att läsa mer programmering på högskola eller universitet.

Fördjupning: BIOTECH

Med dagens utveckling av och möjligheter med artificiell intelligens och Internet of Things, är denna fördjupning inom Biotech en framtidsbransch. Här kombineras biologi och teknik för du ska få en unik möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi. Med en extra kurs i programmering är du väl förberedd för en teknikdominerad framtid.

Mer om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg!

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg är en nystartad skola med fokus på teknik- och naturvetenskap. Vi slog upp portarna hösten 2019 för att möta det växande behovet av moderna och aktuella utbildningar inom tech, science och IT. Har du ambitioner, viljan...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ida Karström
(5)
Skolan är väldigt lite (ca 100 personer). På grund av detta är gemenskapen extra stark, och alla känner nästan alla. På grund av skolans storlek har vi endast 5 stycken lärare. Det finns två program: Teknik och Natur. Om du vill läsa matte digitalt i en snabb takt är detta skolan för dig. Fina lokaler, fräscha toaletter, varierad kost (...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: