Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg
Programinformation
Stockholm

Film

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Om utbildningen

Teknikprogrammet på NTI Vetenskapsgymnasiet i Solna Karlberg

Vill du läsa ett gymnasieprogram som förbereder dig för vidare studier på högskola eller universitet? Är du intresserad av IT? På Teknikprogrammet hittar du den perfekta kombinationen för just dessa saker. NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg erbjuder dig möjligheten att läsa Teknikprogrammet med inriktning mot Teknikvetenskap.

Utbildningen på NTI Vetenskapsgymnasiet lär dig om allt från dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Utvecklingen inom IT och teknik går i en otrolig fart, och det gäller att hänga med så gott det bara går. Genom att läsa teknikprogrammet på Vetenskapsgymnasiet ger du dig själv goda förutsättningar för det.

Fördjupning: CODE

Ta chansen och lägg till programmering till din utbildning! Du läser både matematik och programmering för att du ska få en god förståelse för programmering och mjukvaruutveckling. Du får kompetens att antingen börja jobba direkt med utveckling och startups, eller för att läsa mer programmering på högskola eller universitet.

Fördjupning: BIOTECH

Med dagens utveckling av och möjligheter med artificiell intelligens och Internet of Things, är denna fördjupning inom Biotech en framtidsbransch. Här kombineras biologi och teknik för du ska få en unik möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi. Med en extra kurs i programmering är du väl förberedd för en teknikdominerad framtid.

Kurser på inriktningen

  • Fysik 2
  • Matematik 4
  • Teknik 2

Vad du kan plugga vidare till

Genom att läsa på Teknikprogrammet blir du väl förberedd för vidare studier inom framför allt teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik. Du kommer ha många valmöjligheter till vidare studier och kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg!

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg är en nystartad skola med fokus på teknik- och naturvetenskap. Vi slog upp portarna hösten 2019 för att möta det växande behovet av moderna och aktuella utbildningar inom tech, science och IT. Har du ambitioner, viljan...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: