Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 240,0
    (medelvärde: 273,4) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-29
2022-12-03
2023-01-18
2023-02-02
2023-04-18

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser. Väljer du vårt naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, mot t.ex. läkare eller ingenjör. Här har du möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och skaffa värdefulla meritpoäng.

Fördjupning: Master

Maximera dina meritvärden och skaffa dig högsta behörighet till universitetsstudierna. Med denna fördjupning är du redo för alla naturvetenskapliga utbildningar. Du öppnar därmed upp dörrar för en framtid som såväl ingenjör som läkare.

Fördjupning: Biotech

I denna fördjupning specialiserar du dig mot bioteknik och naturvetenskap, även kallat Life Science, som är en växande och spännande framtidsbransch. Detta är en fördjupning för dig som ser en framtid inom utveckling och forskning i biologi, medicin och andra naturvetenskapliga discipliner. Även här har du möjlighet att maximera dina meritpoäng genom att välja engelska och matematik som individuella val.

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg!

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna är en skola med fokus på teknik- och naturvetenskap. Vi slog upp portarna hösten 2019 för att möta det växande behovet av moderna och aktuella utbildningar inom naturvetenskap och teknik. Har du ambitioner, viljan att studera och...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Kani
Bästa valet jag gjorde var att börja på den här skolan. Jag går tredje året på natur och jag är extremt nöjd med skolan. Lärarna på den här skolan är extremt engagerade och rektorn är bäst!
Mahdi
Supernöjd med mina tre år på NTI Solna. Kan starkt rekommendera skolan till alla som letar efter en bra skola för att plugga natur eller teknik programmen!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg? Fyll i dina uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information