Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund
Programinformation
Lund
Teknikprogrammet
Startdatum: - Lund
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Om utbildningen

NTI TEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du får en spetskompetens inom teknik. Vi gör allt för att du ska vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik. Det är en gedigen teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter för framtiden. Du kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Fördjupningen BIOTECH

Med dagens utveckling av och möjligheter med artificiell intelligens och Internet of Things, är denna fördjupning inom Biotech en framtidsbransch. Här kombineras biologi och teknik för du ska få en unik möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi. Med en extra kurs i programmering är du väl förberedd för en digitaliserad framtid.

Fördjupningen ENGINEERING

IT-kunskap som webb och programmering finns självklart som fördjupning även här. Samtidigt innebär kurserna att du får behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på alla högskolor och universitetet.

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. NTI Gymnasiet belyser teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Exempel på framtida yrken:

  • Civilingenjör
  • VR/AR-utvecklare
  • Forskare
  • Programmerare
  • Fysiker
  • Lärare
  • Systemutvecklare
  • Ekonom
  • Webbutvecklare
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet i Lund!

Är du intresserad av naturvetenskap och teknik? 2020 öppnar Lunds nya Vetenskapsgymnasium! NTI Vetenskapsgymnasiet Lund är en skola med fokus på naturvetenskap. Undervisningen är också särskilt anpassad till dagens digitala utveckling, och förbereder dig inför morgondagens. Det här är skolan...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från NTI Vetenskapsgymnasiet Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: