Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 20 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 201,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-12
Elev och en robot

Om utbildningen

TE: TEKNIKVETENSKAP

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du får en spetskompetens inom teknik. Det är en gedigen teknisk utbildning med fokus på teknik, matematik och fysik som ger dig stora valmöjligheter för framtiden. Du kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Fördjupning: Biotech

Med dagens utveckling av och möjligheter med artificiell intelligens och Internet of Things, är denna fördjupning inom Biotech en framtidsbransch. Här kombineras biologi och teknik för du ska få en unik möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi. Med en extra kurs i programmering är du väl förberedd för en digitaliserad framtid.

Fördjupning: Engineering

IT, digitalisering och till exempel programmering finns med även på denna fördjupning även om fokus ligger på behörighetsgivande kurser inom matematik och kemi. Fördjupningen innebär att du får behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på alla högskolor och universitet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Ludvig är nöjd med NTI Vetenskapsgymnasiet

Ludvig är 16 år gammal och läser teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap på NTI Vetenskapsgymnasiet. När han funderade över gymnasievalet var det främst en bred behörighet som var viktig.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet i Lund!

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund är en skola för dig med ett intresse för naturvetenskap eller teknik med siktet inställt på universitet och högskola. På vår nya skola i Lund har vi ett naturvetenskapligt fokus, där du får läsa natur- och teknikämnen...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Sankt Lars väg 3
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från NTI Vetenskapsgymnasiet Lund, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ludvig är nöjd med NTI Vetenskap...
NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm

Ludvig är 16 år gammal och läser teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap på NTI Vetenskapsgymnasiet. När han funderade över gymnasievalet var det främst en bred behörighet som var viktig.

Läs mer