Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund
Programinformation
Lund
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2020-11-26
2021-01-19

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

NTI NATUR

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är för dig som har siktet inställt på vidare studier och vill i framtiden jobba som läkare, ingenjör eller kanske veterinär. Programmet är som gjort för dig som gillar att lösa problem, att plugga och är intresserad av många olika ämnen. Här har du möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och skaffa nyttiga meritpoäng – eftersom skolan erbjuder kurser i matematik, engelska och moderna språk.

I årskurs två väljer du mellan två fördjupningar:

MASTER

Fördjupningen för dig som vill maxa meritpoängen och spetsa dig i engelska och matematik för att få full behörighet till alla utbildningar, såväl läkare som ingenjör.

BIOTECH

Perfekt för dig som vill fördjupa dig inom biotech och siktar på en karriär inom forskning och utveckling inom naturvetenskap.

Om Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Under utbildningen kommer du att utveckla en förståelse för att naturvetenskap bygger på både teori och praktisk erfarenhet. Därför är ett metodiskt och praktiskt förhållningssätt som experiment, laborationer och fältstudier vanliga under utbildningen. Omvärlden är i konstant förändring och med hjälp av både biologi, fysik och kemi kan samband förklaras. Under utbildningen kommer du att få lära dig att analysera samband, och använda logiskt tänkande genomgående i alla ämnen.

I yrkeslivet och på högskolan kommer du behöva ha ett systematiskt tillvägagångssätt, kritiskt tänkande och att hantera problem som du får lära dig hos på skolan. Du kommer att få lära dig att utveckla resonemang, argumentera och föra resonemang vilket du även kommer ha stor nytta av i framtiden både vetenskapligt och yrkesmässigt. I form av utförande av experiment kommer din förmåga att ta eget ansvar och samarbetsförmåga utvecklas som är viktiga komponenter för framtiden.

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Exempel på framtida yrken:

  • Civilingenjör
  • Kemist
  • Läkare
  • Jurist
  • Lärare
  • Psykolog
  • Analytiker
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Ludvig är nöjd med NTI Vetenskapsgymnasiet

Ludvig är nöjd med NTI Vetenskapsgymnasiet

Läs mer NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm

Ludvig är 16 år gammal och läser teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap på NTI Vetenskapsgymnasiet. När han funderade över gymnasievalet var det främst en bred behörighet som var viktig.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet i Lund!

Är du intresserad av naturvetenskap och teknik? 2020 öppnar Lunds nya Vetenskapsgymnasium! NTI Vetenskapsgymnasiet Lund är en skola med fokus på naturvetenskap. Undervisningen är också särskilt anpassad till dagens digitala utveckling, och förbereder dig inför morgondagens. Det här är skolan...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från NTI Vetenskapsgymnasiet Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ludvig är nöjd med NTI Vetenskap...
NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm

Ludvig är 16 år gammal och läser teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap på NTI Vetenskapsgymnasiet. När han funderade över gymnasievalet var det främst en bred behörighet som var viktig.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: