Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 233,4) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-10-15
2022-11-29
2023-01-25
2023-04-27

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser.

Fördjupning: Biotech

I denna fördjupning specialiserar du dig mot bioteknik och naturvetenskap som är en växande och spännande framtidsbransch, även kallat life Science. Du fördjupar din naturvetenskapliga utbildning med ett fokusområde du vill utforska. Detta är en fördjupning för dig som ser en framtid inom utveckling och forskning i biologi, medicin och andra naturvetenskapliga discipliner.

Fördjupning: Sustainable Society

Ny från och med läsåret 22/23!

Denna fördjupning passar dig som är intresserad av klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor. Med utgångspunkt i FN:s globala mål och EU:s Green Deal lär du dig hur ett naturvetenskapligt förhållningssätt kan användas för att skapa ett hållbart samhälle, och hur nya verktyg och tekniker kan hjälpa oss att uppnå de uppsatta målen.

Om programmet 

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg!

Är du nyfiken på både naturvetenskap och teknik, och tror precis som vi att kunskaper inom dessa områden kommer att leda till en ljusare framtid? Har du höga ambitioner och en vilja att lära dig mer, med målet att studera...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Södergatan 10
252 25 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information