Ludvig är nöjd med NTI Vetenskapsgymnasiet

Till en början funderade Ludvig på att välja naturvetenskapsprogrammet, just eftersom man får en bred behörighet där. Men det som till slut avgjorde det var vilka kurser och inriktningar som ingick.

– Jag är intresserad av både teknik och biologi, så jag funderade också på naturvetenskapsprogrammet. Till slut blev det ändå natur, och på NTI Vetenskapsgymnasiet kan jag läsa fördjupningen biotech, där biologi ingår. Jag är väldigt nöjd med mitt val.

Skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet

Ludvig går första terminen på programmet och det som är bäst hittills är NTI Vetenskapsgymnasiets lärare, framförallt läraren i teknik.

– Skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet är att på gymnasiet lyssnar lärarna mer på en. Med min tekniklärare Tom har vi gemensamma diskussioner i klassen där elevernas åsikter är viktiga. Han ger oss sin syn på saken, men det finns inget rätt och fel, utan vi argumenterar för och emot en sak. Jag tycker att det är ett mycket bättre sätt att lära sig på.

Vad skiljer NTI Vetenskapsgymnasiet från andra skolor?

– Den största skillnaden är helt klart att alla skolor har ett makerspace. NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg är ju en nystartad skola, så vi håller just nu på och bygger upp vårt makerspace. Eleverna får vara med och bestämma hur det ska ut. Jag åkte till NTI Gymnasiet Johanneberg i Göteborg och kollade in hur de har det. Vi satte upp en lista på allt vi vill ha, 3D-skrivare såklart men också micro:bit, som är små datorer som man programmerar.

Ludvigs bästa tips inför gymnasievalet

– Jag visste inte alls vilken skola jag skulle välja. Men en kompis som varit på öppet hus tipsade mig om skolan, hon trodde att den skulle passa mig. Jag googlade runt lite och när jag hittade inriktningen Bio tech på teknikprogrammet kändes det rätt. Det är bra att gå på en nystartad skola, vi elever får vara med och bestämma mycket nu i början.Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm
Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg
Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle
Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg
Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin