Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

NTI Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 64 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 219,7
    (Lägsta: 147,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-19
2019-11-27
2019-12-14
2020-01-29
2020-04-21

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på NTI Mediegymnasiet

Medier, information och kommunikation på NTI

Är du en framtida journalist, reporter, samhällsdebattör, webbredaktör eller kommunikatör? På NTI Mediegymnasiet kan du utveckla ditt skrivande och förbereda dig för ett jobb inom journalistik, reklam eller kommunikation redan under gymnasiet! På skolans Samhällsvetenskapsprogram, inriktning Medier, information och kommunikation får du grundläggande högskolebehörighet och kunskaper inom kommunikation genom såväl ord som bild.

Kommunikation, journalistik och samhällsfrågor

För att förmedla och nå fram med ett budskap är det viktigt att kunna kommunicera snabbt, korrekt och på ett attraktivt sätt. Du får därför lära dig att arbeta med ord, formuleringar och målgruppsanpassning. På NTI jobbar du alltid digitalt och med program som används i kommunikationsbranschen.

På Samhällsvetenskapsprogrammet sätts journalistik och aktuella samhällsfrågor i centrum. Du får lära dig att skriva journalistiska texter, undersöka, dokumentera och layouta. Första året får du en bred teoretisk bas så att du kan känna dig trygg med ditt val av programfördjupning.

Medieproduktion i årskurs två

I tvåan läser du medieproduktion där du får testa på att skriva för tidning, TV och radio. Du får pröva på all teknik och du får chansen att testa att agera framför kameran. Du har vid det här laget fått grundläggande kunskaper och tillräckligt med erfarenhet för att veta vad du vill fördjupa dig inom. 

Fördjupa dig inom Journalistik

Vår programfördjupningen är inriktad på journalistik och du får lära dig hur en journalist arbetar genom att öva på viktiga och intressanta delar som research, källkritik och intervjuteknik. Du får lära dig skriva för bland annat dagstidningar, magasin och webb men också att göra TV-reportage och skriva manus.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som NTI Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

NTI Mediegymnasiet

En före detta elevs minnen av NTI

Läs mer NTI Mediegymnasiet

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet

Välkommen till NTI Mediegymnasiet

Vår skola släpper in världen! NTI Mediegymnasiet är FN-certifierad, samarbetar med skolor i utlandet och hela vår verksamhet genomsyras av internationalisering. De globala målen möter du i många ämnen och en av årets höjdpunkter är FN-rollspelet. Vi jobbar mot näringsliv...


Läs mer om NTI Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

AMS
(2)
Friskolor vill bara tjäna pengar på sina elever, vilket leder till att skolan spenderar mindre på saker som faktiskt hjälper eleverna och mer på reklam och andra sätt att övertyga fler personer att välja just NTI. Visst har jag haft bra lärare och klasskamrater, men skolan i sig verkar inte alls bry sig om vår utbildning. Jag önskar att jag hade...
Martina Johansson, NTI Mediegymnasiet Kommentar:
Roligt att du är nöjd med dina lärare och klasskamrater. För oss är eleverna viktigast och därför satsar vi på hög kvalitet på utbildningen har bland annat utökat elevhälsa kraftigt under åren för att alla elever ska få den hjälp de behöver. I år nådde 97.6 % av våra elever högskolebehörighet. Vi tror att bästa marknadsföringen är att ha god kva...
Visa hela
mirren
(4)
Bra skola! Skön gemenskap och bra lärare. Maten kunde varit bättre men det går att äta!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, fyll i följande uppgifter:

Reportage
En före detta elevs minnen av NTI

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 

Läs mer