Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging

Mediegymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 219,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 219,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

BETEENDEVETENSKAP & NUDGING

Med ny design av menyn ökade Liseberg försäljningen av vegetarisk mat med 273%. Med andra ord - det är möjligt att påverka andra att göra bättre val. Där kommer vår utbildning och du in i bilden.

Om du vill lära dig hur man analyserar människors beteenden och sedan använder psykologi, kommunikation, media och design för att få dem att förändra sitt beteende så är fördjupningen Beteendevetenskap & Nudging för dig. Tekniken som kallas nudging är en snabbt växande ny gren inom marknadsföring som används för att förbättra folkhälsa, socioekonomi och miljö. Vill du vara i framkant och tidigt komma in i denna spännande och expansiva bransch? Välkommen!

Du behöver ingen förkunskap om beteendevetenskap, bara ett brinnande intresse – vi lär dig resten!

Vi lär dig teoretisk beteendevetenskap, psykologi och grundläggande kunskaper inom mediekunskap, grafik, foto och film. Du får också testa kreativ projektledning och de senaste digitala verktygen för uppföljning och utvärdering av kampanjer. Efter den här unika utbildningen har du många valmöjligheter och inte minst förmågan att förändra världen! 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Eftersom utbildningen är baserad på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap & Nudging så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Mediegymnasiet
Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

VI ÄR MEDIEGYMNASIET!

Du hittar oss i kreativa och anrika lokaler centralt mellan Brunnsparken och Domkyrkan. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du...

Läs mer om Mediegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad