Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

NTI Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 64 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 219,7
    (Lägsta: 147,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-19
2019-11-27
2019-12-14
2020-01-29
2020-04-21

Utbildningsinfo

ntimediegymnasiet-samhällsvetenskapsprogrammet-beteendevetenskap

Beteendevetenskap på NTI

Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Programmet med inriktning Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen får du fördjupa din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ger dig kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskaperna.

Förstå människan

Grunden i inriktningen handlar om att förstå människan hur vi lever idag och varför vi handlar som vi gör. Beteendevetare har många olika arbetsfält. Vi vill förstå hur vi som individer handlar och hur vi beter oss i grupp. Kommunikation och ledarskap är viktiga delar i vår utbildning.

Programfördjupning

Vår programfördjupning är inriktad på människan i samhället, där vi studerar människors miljöer och kulturmöten. Den innehåller ämnena Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, Människors miljöer och Etnicitet och Kulturmöten. Kurserna ger en bra grund för vidare studier inom området.

Du får under tre år de kunskaper och den behörighet som behövs för att söka till högre studier.

Inspiration ger lust att lära mer. Du ska gå tre år på gymnasiet och vi vill att du ska bli inspirerad till att lyckas med dina studier. Då står du rustad inför framtiden för vidare studier och arbete. Gymnasiet ska både ge dig lust att lära och motivation att fortsätta ditt lärande i framtiden.

Snabba argument

  • Våra program är studieförberedande och ger en god grund för att studera vidare på högskola och universitet.
  • God stämning på skolan! Varje år görs enkäter som visar att eleverna trivs och rekommenderar skolan.
  • Vi satsar på legitimerade lärare! Medie- och Estetlärare har också branscherfarenhet och utbildning inom sina fackområden.
  • Bra resultat! Vår vision är att alla ska klara alla ämnen, vi är på väg med 90.1 % högskolebehörighet hos våra senaste studenter.
  • Höga positiva förväntningar! Vi tror att alla kan lyckas och vi vill att alla ska nå så långt det är möjligt.
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som NTI Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Reportage

NTI Mediegymnasiet

En före detta elevs minnen av NTI

Läs mer NTI Mediegymnasiet

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet

Välkommen till NTI Mediegymnasiet

Vår skola släpper in världen! NTI Mediegymnasiet är FN-certifierad, samarbetar med skolor i utlandet och hela vår verksamhet genomsyras av internationalisering. De globala målen möter du i många ämnen och en av årets höjdpunkter är FN-rollspelet. Vi jobbar mot näringsliv...


Läs mer om NTI Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
En före detta elevs minnen av NTI

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 

Läs mer