Visa gymnasium.se som: Mobil

En före detta elevs minnen av NTI

En före detta elevs minnen från NTI Mediegymnasiet 

Parinazz Nontina Iranmanesh är en kreativ själ med stor passion för fotografi och psykologi. Hon tog studenten från NTI mediegymnasiet 2014. 

Parinazz läste Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation samt fördjupningen pressjourna­listik.

Efter tiden på NTI-gymnasiet kom Parinazz in på Uppsalas universitet samtidigt som hon antogs till en fotografikurs. Hon frågade sig själv om hon var redo för att börja ett nytt liv i Uppsala, där hon inte hade någon bostad, direkt efter studenten. Hon bestämde sig för att stanna i Göteborg och börja på fotografikursen på Akademi Valand.

- Fotografilinjen visade sig vara det bästa valet jag har gjort, kursen var fantastisk, berättar Parinazz. Jag har alltid haft en djup passion för fotografi och att få möjligheten att läsa fotografi på en akademisk nivå ledde det hela till en helt ny nivå. Kursen öppnade upp ögonen för vägar inom fotografi som konst och det var något jag aldrig visste fanns.

Pluggar psykologi i Göteborg

Kursen visade sig alltså vara ett bra val och efter ett halvår var Parinazz färdig. Hon började sedan läsa psykologi i Göteborg - ett ämne som lockade starkt. Hon är glad för valen hon gjort och uppmuntrar andra att våga prova sig fram.

NTI Mediegymnasiet- Ett tips från mig är att prova på, det du inte vet något om men som du har ett intresse för är värt en chans! Med ditt intresse kom­mer du sjukt långt, detta gäller för allt nytt du provar oavsett om det gäller att välja linje till universitet eller gymnasium, tro mig, tipsar Parinazz.

Vid pluggstarten på psykologipro­grammet sökte Parinazz en tjänst som ambassa­dör på Frilagret, ett kulturhus nära Järntorget i Göteborg, där kultur och konst ställs ut kostnadsfritt. Här arbetar man administra­tivt för att nå ut till unga som kan påverka stadens kulturliv. I jobbet på Frilagret hade hon stor nytta av bakgrunden på NTI Mediegymnasiet.

- Jag tackar och bugar för den kunskap jag fick från min linje här på NTI-gymnasiet. Utan alla medielektioner och skrivarlektio­ner skulle jag sett ut som ett frågetecken, säger Parinazz och fortsätter: jag har alltså haft en otroligt stor nytta av hela gymnasiet, både inom foto och sam­hällslinjen.

Har du några tips för kommande elever på skolan?

- Min viktigaste användning som jag fick med mig var att vara källkritisk i allt. Du blir så mycket mer tjock på kunskap och to­lerant mot alla slags teorier som folk tar för sann kunskap men som kanske egentligen vinklar åt något helt annat.

Vet man inte vad man vill gå för linje gör det inte så mycket, menar Parinazz. Och blir man inte nöjd går det att ändra sig.  

- Gå efter din egen takt och känsla, inte efter normens val om att vi ständigt ska vara effektiva, göra snabba val osv. I slutändan handlar det tillslut bara om ditt liv, du är den enda i världen som kan avgöra din framtid och dina drömmar. Lyssna på dig själv, avslutar hon.Läs mer om NTI Mediegymnasiet

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av NTI Mediegymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin