Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

NTI Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-19
2019-11-27
2019-12-14
2020-01-29
2020-04-21

Utbildningsinfo

ntimediegymnasiet, naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskapsprogrammet på NTI Mediegymnasiet 

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Natur och samhälle vänder sig till dig som är intresserad av naturvetenskap. Det ger dig ett helhetsperspektiv på världen, naturen och samhället vi lever i. Du kommer att fördjupa dig inom miljö och hållbar utveckling. Inriktningen passar dig som till exempel vill läsa vidare till arkitekt, biolog eller naturvetare. Du kan få behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar efter gymnasiet genom valbara kurser.

Programmet ger dig en bred behörighet till naturrvetenskapliga utbildningar. Skolans fördjupning ger dig insikter och kunskaper om hur vi ska värna vår miljö och få en hållbar utveckling av samhället. Du läser biologi, kemi och fysik.

Fördjupning: HÅLLBAR UTVECKLING

NTI Mediegymnasiet erbjuder fördjupningen Hållbar utveckling, som ger dig Matematik 4, Hållbart samhällsbyggande och Miljö- och energikunskap. Du har möjlighet att välja Matematik 5 som individuellt val. Kompetens inom miljöfrågor och hållbarhet kommer vara mycket eftersökt i framtiden!

FN-skola

NTI Mediegymnasiet är en certifierad FN-skola. Genom vårt samarbete med FN-föreningarna kombinerar vi samhälls- och naturvetenskap. Som elev på skolan kommer du att fördjupa dig i miljöfrågor och globala frågor i kurser, genom studiebesök och genom internationella utbyten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som NTI Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Reportage

NTI Mediegymnasiet

En före detta elevs minnen av NTI

Läs mer NTI Mediegymnasiet

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet

Välkommen till NTI Mediegymnasiet

Vår skola släpper in världen! NTI Mediegymnasiet är FN-certifierad, samarbetar med skolor i utlandet och hela vår verksamhet genomsyras av internationalisering. De globala målen möter du i många ämnen och en av årets höjdpunkter är FN-rollspelet. Vi jobbar mot näringsliv...


Läs mer om NTI Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter:

Reportage
En före detta elevs minnen av NTI

Parinazz Nontina Iranmanesh tog studenten från NTI Mediegymnasiet år 2014. 

Efter gymnasiet har hon hunnit med att både utveckla sitt intresse för fotografi och att förverkliga sin dröm om att komma in på psyko­logprogrammet på universitetet. 

Läs mer