Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 194,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 194,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik passar dig som gillar att arbeta med datorer och är intresserad av digital kommunikation. Det är en bra förberedelse för fortsatta studier inom IT och du kan söka vidare till bland annat olika ingenjörsutbildningar inom IT eller inom systemvetenskap. Inriktningens fokus ligger på datorkommunikation inom informations-, kommunikations- och medieteknik.

Fördjupning: Software

Fördjupningen Software förbereder dig för vidare studier till exempelvis dataingenjör, mjukvaruutvecklare, gränssnittsdesigner/UX. Du läser bland annat programmering 1-2, webbutveckling och webbserverprogrammering. Grundläggande för teknikprogrammet är fördjupade kunskaper i matematik, kemi, teknik och fysik.

Om programmet 

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. 

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Borlänge

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Borlänge
Jussi Björlings Torg 1
784 33 Borlänge

Välkommen till NTI Gymnasiet Borlänge!

Är du intresserad av IT, tech och design? Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du...

Läs mer om NTI Gymnasiet Borlänge och visa alla program.

Sponsrad