Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

NTI Helix
Programinformation
Borlänge
Antal elever: 11 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 255,4) * statistik från 2017

Om utbildningen

NATUR OCH SAMHÄLLE

Vill du få ett helhetsperspektiv på de stora samhällsfrågorna? Gillar du både de naturvetenskapliga och de samhällsvetenskapliga ämnena? I så fall kanske du ska fundera på denna tvärvetenskapliga inriktning av Naturvetenskapsprogrammet. Du kommer att arbeta i många olika projekt och träffa människor med många olika kunskaper och erfarenheter.

FÖRDJUPNINGAR PÅ NATURPROGRAMMET

Vi erbjuder två fördjupningar på naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur och samhälle, humnanistisk fördjupning och språk och kommunikation.

HUMANISTISK FÖRDJUPNING

Är du intresserad av och vill fördjupa dig inom människan och samhället? Du lär dig om hur människan fungerar både som individ och i grupp samt hur detta har sett ut över olika tider. Du läser bland annat kurser i psykologi och historia.

SPRÅK OCH KOMMUNIKATION

Samhället blir allt mer internationaliserat, vilket ställer större krav på människans språkkunskaper och färdigheter i att kommunicera. Förutom själva språken får du kunskaper om kulturerna i de länder där språken talas. Du läser fördjupningskurser inom moderna språk och engelska. Kursen i engelska ger extra meritpoäng till högskolan och det finns möjlighet att förbereda sig för Cambridgecertifiering.

IDROTTSPROFIL

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med idrott

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Som boende i samma kommun som NTI Helix söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Helix

NTI Helix

NTI Helix i Borlänge

Helixgymnasiet har bytt namn till NTI Helix och är en del av NTI Gymnasiets gymnasieskolor runt om i landet. Vi har en lång historia som gymnasium i Borlänge, Helixgymnasiet grundades 2005. Vi kommer att fortsätta att driva vår skola precis...


Läs mer om NTI Helix och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Helix

Jussi Björlings Torg 1
784 33 Borlänge

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle från NTI Helix, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: