Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

NTI Handelsgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 207,5
    (medelvärde: 227,1) * statistik från 2017
På NTI Handelsgymnasiet kan du läsa Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Handelsprogrammet på NTI Handelsgymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet ska vara en del av verkligheten utanför skolan, det är vår absoluta ambition. För dig som elev innebär det att du kommer att ha många gästföreläsningar direkt från branschen, göra regelbundna studiebesök och fältuppgifter. Genom (UF) Ung Företagsamhet får du också chansen att driva ditt eget företag. Under utbildningen har du 15 veckors praktik där du prövar på olika yrken och knyter kontakter inom branschen inför framtiden. På NTI Handelsgymnasiet tycker vi att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet, därför garanterar vi dig valmöjligheten att läsa in grundläggande högskolebehörighet. Väljer du fördjupningen Business School så kan du genom dina kursval även läsa in särskild högskolebehörighet.

Business School

Fördjupningen för dig som är intresserad av affärer och handel, och kanske vill läsa vidare på universitet och högskola. En gedigen utbildning som kan ge både grund-läggande och särskild behörighet till universitet och högskola och därmed ekonomiutbildningarna. Samtidigt får du en yrkesutbildning inom handel med möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet. Ett mer praktiskt alternativ till ekonomiprogrammet, helt enkelt.

Försäljning och marknadsföring

Fördjupningen för dig som vill arbeta med försäljning och marknadsföring av varor och tjänster direkt efter gymnasiet. Här jobbar vi praktiskt och du får en bra grund oavsett om du vill arbeta i butik eller på försäljningsavdelningen på ett företag. Du får grundläggande behörighet till högskola och universitet och kan också läsa vidare på yrkeshögskola för att fördjupa dina kunskaper.

En modern utbildning

Hos oss har du möjlighet att fördjupa dig i hur modern IT kan användas inom handel och ekonomi. I kurser som näthandel och digitalt skapande får du pröva hur man kan förverkliga sina affärsidéer på nätet, eller hur du kan nyttja digitala verktyg för att utveckla och förbättra ditt företag! Under din tid hos oss får du låna en bärbar dator och det är lika självklart att du har med din dator till lektionen som att du har med papper och penna. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt arbete med internet som arbetsplats.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som NTI Handelsgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Oliver pluggade HA på NTI Handelsgymnasiet

Oliver pluggade HA på NTI Handelsgymnasiet

Läs mer NTI Handelsgymnasiet

Oliver pluggade på Handels- och administrationsprogrammet – nu jobbar han med digital marknadsföring på en stor mediebyrå i Syndey. Läs mer om vägen som Oliver valde och ta del av hans bästa tips!


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att börja jobba direkt, starta företag eller plugga vidare så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Förutom en gedigen utbildning i ekonomi och handel, får du också...


Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

Hagagatan 25b
11347 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 15 recensioner.

Elev på handels
(5)
Kan verkligen rekommendera NTI Handelsgymnasiet. Proffsiga lärare och lugn och ro på lektionerna, lärarna har supermycket kunskaper eftersom de flesta har arbetat med handel. Jag tror inte det finns någon bättre skola för just handelsprogrammet i Stockholm i alla fall. Praktiken har gjort att jag fått jobb, så jag kan verkligen säga att det fung...
Visa hela
Vendela Edenglänt
(4)
Jag fick främst upp ögonen för praktiken gymnasielinjen erbjöd. Det är bra om du är mycket kreativ och praktisk! Praktiken i sig är en stor möjlighet för att få nya kontakter men också för att få ett jobb (under gymnasiet alternativt efter). Linjen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande. Du gör alltså ett individuellt val i årskur...
Visa hela
anonym elev
(5)
Jag ville bara berätta att det här är en sån himla bra skola! Lärarna och skolan har ordnat det jättebra för oss under corona-krisen och undervisningen fungerar! En skola som verkligen bryr sig!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,1)
Baseras på 15 recensioner.
Reportage
Oliver pluggade HA på NTI Handel...
NTI Handelsgymnasiet

Oliver pluggade på Handels- och administrationsprogrammet – nu jobbar han med digital marknadsföring på en stor mediebyrå i Syndey. Läs mer om vägen som Oliver valde och ta del av hans bästa tips!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: