Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
6 december, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 226,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
6 december, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 226,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två glada elever

Studera handel och service på NTI Handelsgymnasiet

Är du intresserad av handel och marknadsföring för framtiden? Väljer du försäljnings- och serviceprogrammet får du kunskaper i hållbart tänkande, affärsutveckling, projektledning och marknadsföring. Du utvecklar dina digitala kunskaper och din förmåga till kritiskt tänkande och problemlösning, vilket framtidens handelsbransch kräver. Från årskurs ett tränas du i entreprenörskap och får slipa dina entreprenöriella förmågor. I åk 3 startar du sedan ett eget företag via Ung Företagsamhet (UF) och får lära dig att ta fram en affärsidé, marknadsföra den, driva ett hållbart företag och sedan avveckla det. Du gör praktik (APL) under alla dina tre år där du bygger ditt nätverk och får värdefull erfarenhet av branschen. Vi samarbetar med skolor och företag i Europa och varje år gör några elever APL utomlands.

Fördjupning: Marknad och affärsutveckling

Vår fördjupning marknad och affärsutveckling ger dig en gedigen grund inom marknadsföring för framtiden. Här tränas du att utforma och ta fram strategier för digital marknadsföring - kunskaper som krävs i framtidens digitaliserade handelsbransch. Du får goda kunskaper i projektledning för evenemang och marknadsföringskampanjer, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du blir utmanad i ämnesövergripande, verklighetsnära projekt med externa företag, vilket tränar dig i att leverera i tid och med kvalitet. Du får dessutom möjlighet att börja jobba eller starta eget.

Om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet (Fd. Handels- och administrationsprogrammet) är ett yrkesprogram. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som säljare, inköpare och butiksledare, eller mer administrativa yrken som personal-, ekonomi- och IT-administratör. Utbildningen ger dig praktiska kunskaper som är eftertraktade i arbetslivet.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Handelsgymnasiet Göteborg
St Eriksgatan 3
411 05 Göteborg

NTI Handelsgymnasiet Göteborg

Välkommen till oss på NTI Handelsgymnasiet Göteborg! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi lägger fokus på entreprenöriella förmågor för vi vet att många av våra elever i framtiden kommer att hamna i yrken som...

Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad