Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 260,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 260,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Vi är bäst på tech och science i Uppsala genom att ligga i framkant med verktyg, teknik och behöriga lärare, med erfarenhet från både universitet och arbetsliv. Bland våra fördjupningskurser kan nämnas matematik, fysik och programmering. Teknikprogrammet ger dig möjlighet till vidare studier på högskolenivå och du blir även behörig till ett tekniskt fjärde år (TE4) hos oss med examen som gymnasieingenjör.

Du kan välja mellan följande fördjupningar:

Fördjupning: Software

Du som väljer fördjupningen Software vill utveckla dina kunskaper inom tech och programmering. Du lär dig olika programspråk och att applicera dina kunskaper i verklighetsbaserade sammanhang. Du får en gedigen teknisk utbildning och en bred behörighet som ger dig möjlighet att söka vidare till högre studier, t.ex. systemvetare eller högskoleingenjör.

Fördjupning: Engineering

Du tycker matematik är kul och vill ha en utbildning som utmanar dig. Här får du en gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Fördjupningen ger dig behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet och vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet – såväl i Sverige som internationellt.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Uppsala
Campus Polacksbacken Lägerhyddsvägen 2, hus 3
752 37 Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala!

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du än...

Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Sponsrad