Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 60 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 205,0
    (medelvärde: 239,4) * statistik från 2017

Film

Ung kille som ler

Om utbildningen

NTI NATUR på Naturvetenskapsprogrammet på NTI Gymnasiet Uppsala

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är för dig som har siktet inställt på vidare studier och vill i framtiden jobba som t.ex. läkare, ingenjör eller kanske veterinär. Programmet är som gjort för dig som gillar att lösa problem, att plugga och är intresserad av många olika ämnen. Här har du möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och skaffa nyttiga meritpoäng. Våra labblokaler har toppmodern utrustning och vi arbetar med stöd av IT och relevant mjukvara. Du läser följande fördjupning:

Fördjupning: BIOTECH

Biotech på NTI Gymnasiet Uppsala är perfekt för dig som vill fördjupa dig inom naturvetenskap och IT. Våra labblokaler har toppmodern utrustning och vi arbetar med stöd av IT och relevant mjukvara. IT är idag en naturlig del av det naturvetenskapliga området. Behovet av IT-kunniga naturvetare kommer i framtiden att växa sig ännu större. Under utbildningens gång får du lära dig ett naturvetenskapligt arbetssätt tillsammans med de teknologier och den programvara som används i arbetsliv och på universitet. Naturvetenskapliga programmet ger dig den absolut bredaste behörigheten till vidare studier vid universitet eller högskola.

Mer om Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Under utbildningen kommer du att utveckla en förståelse för att naturvetenskap bygger på både teori och praktisk erfarenhet. Därför är ett metodiskt och praktiskt förhållningssätt som experiment, laborationer och fältstudier vanliga under utbildningen. Omvärlden är i konstant förändring och med hjälp av både biologi, fysik och kemi kan samband förklaras. Under utbildningen kommer du att få lära dig att analysera samband, och använda logiskt tänkande genomgående i alla ämnen.

I yrkeslivet och på högskolan kommer du behöva ha ett systematiskt tillvägagångssätt, kritiskt tänkande och att hantera problem som du får lära dig hos oss. Du kommer att få lära dig att utveckla resonemang, argumentera och föra resonemang vilket du även kommer ha stor nytta av i framtiden både vetenskapligt och yrkesmässigt. I form av utförande av experiment kommer din förmåga att ta eget ansvar och samarbetsförmåga utvecklas som är viktiga komponenter för framtiden.

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Exempel på framtida yrken

  • Civilingenjör
  • Kemist
  • Läkare
  • Jurist
  • Lärare
  • Psykolog
  • Analytiker
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

thor nti gymnasiet

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Läs mer NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Uppsala

NTI Gymnasiet Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala

Älskar du IT och vill plugga på en skola där du möter både utmaningar att klara av och att få belöningar? Då är NTI Gymnasiet i Uppsala perfekt för dig. Skolan startade 2002 som IT-Gymnasiet Uppsala och har sedan 2018...


Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Uppsala

Rapsgatan 8
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: