Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 245,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 245,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en växt

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är för dig som tycker om naturvetenskap och har siktet inställt på vidare
studier. Kanske vill du i framtiden jobba som t.ex. läkare, ingenjör eller bioinformatiker. På programmet får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket bland annat innefattar kritisk tänkande, logiska resonemang och problemlösning. Här har du möjlighet att få full behörighet till alla högskoleutbildningar och skaffa nyttiga meritpoäng. Våra labblokaler har toppmodern utrustning och vi arbetar med stöd av IT och relevant mjukvara.

Fördjupning: Biotech

Biotech på NTI Gymnasiet Uppsala är perfekt för dig som vill specialisera dig inom naturvetenskap och IT. Våra labblokaler har
toppmodern utrustning och vi arbetar med stöd av IT och relevant mjukvara. IT är idag en naturlig del av det naturvetenskapliga området. Behovet av IT-kunniga naturvetare kommer i framtiden att växa sig ännu större. Under utbildningens gång får du lära dig ett naturvetenskapligt arbetssätt tillsammans med de teknologier och den programvara som används i arbetsliv och på universitet.

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Under utbildningen kommer du att utveckla en förståelse för att naturvetenskap bygger på både teori och praktisk erfarenhet. Därför är ett metodiskt och praktiskt förhållningssätt som experiment, laborationer och fältstudier vanliga under utbildningen. Omvärlden är i konstant förändring och med hjälp av både biologi, fysik och kemi kan samband förklaras. Under utbildningen kommer du att få lära dig att analysera samband, och använda logiskt tänkande genomgående i alla ämnen.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Uppsala
Campus Polacksbacken Lägerhyddsvägen 2, hus 3
752 37 Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala!

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du än...

Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Sponsrad