Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som kodar

NTI Gymnasieingenjör

Vi erbjuder dig som har gått teknikprogrammet en efterfrågad ettårig yrkesutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen. Under året får du fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att ge dig möjlighet att direkt efter avslutad utbildning börja arbeta.

Under utbildningen ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag. På skolan har du din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov. Vidareutbildningen har 14 platser och är öppen för elever upp till 22 år.

Mer om gymnasieingenjör - tekniskt fjärde år

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos oss genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Om utgången Informationsteknik - Mjukvarudesign

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av IT-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur IT-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika IT-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Uppsala
Campus Polacksbacken Lägerhyddsvägen 2, hus 3
752 37 Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala!

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du än...

Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Sponsrad