Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Sundbyberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 26 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 229,3
    (Lägsta: 187,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

IT TEKNIK på NTI Gymnasiet Sundbyberg

TEKNIKPROGRAMMET MED INRIKTNING INFORMATIONS- OCH MEDIETEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på NTI Gymnasiet Sundbyberg ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier. Under dina tre år hos oss läggs stort fokus på både teknikutveckling, programmering och naturvetenskapliga ämnen.

Med hjälp av såväl grundläggande som avancerade arbetsverktyg arbetar vi i olika operativsystem med mjukvaruutveckling, webbservrar, webb- och gränssnittsdesign. Under ditt andra år väljer du en programfördjupning som styr vilka kurser som du läser under det avslutande året på NTI Gymnasiet Sundbyberg.

Programfördjupning Civil är alternativet för dig som i framtiden vill vara behörig att söka en ingenjörsutbildning. Kursinnehållet ställer ganska stora krav på matematik- och fysikrelaterade kunskaper, varför ett intresse för de naturvetenskapliga ämnena är önskvärt. Laborationer sker i skolans moderna och välutrustade labsal.

Programfördjupning System innebär att du väljer bort naturvetenskapliga kurser som exempelvis Fysik 2 och Matematik 4 för att istället fokusera mer på programmering och webbutveckling i olika former. Inriktningen lämpar sig väl för de med intresse mjukvaruutveckling av spel, applikationer och webb.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

IT Teknik ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier.

Programfördjupning Civil ger dig behörighet att söka de olika ingenjörsutbildningar som finns på landets universitet och högskolor. Alternativen är många och variationen stor – maskinteknik, datateknik, medieteknik, rymdteknik o.s.v.

Programfördjupning System förbereder dig för att läsa vidare till exempelvis IT-ingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, applikationsutvecklare, projektledare, IT-konsult eller webbutvecklare.

Bärbar dator

Alla elever lånar en dator från skolan under sin studietid. Datorn är det främsta arbetsverktyget för eleverna på NTI Gymnasiet Sundbyberg. Den ska klara allt från att rendera animationer till att simulera stora nätverk.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Sundbyberg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen. En examen från teknikprogrammet ger dig grundläggande alternativt särskild högskolebehörighet beroende på vald programfördjupning.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI-Gymnasiet Sundbyberg

NTI Gymnasiet Sundbyberg ligger i ljusa, ändamålsenliga lokaler några minuter från T-banan i Rissne. Hos oss står teknikutveckling och kreativitet i fokus. Med kompetenta engagerade lärare får du en gedigen utbildning som skapar förutsättningar för en framtid direkt ut i...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundbyberg

Rissneleden 144 B
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: