Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Sundbyberg
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 26 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 229,3
Lägsta: 187,5

Utbildningsinfo

IT TEKNIK

TEKNIKPROGRAMMET MED INRIKTNING INFORMATIONS- OCH MEDIETEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på NTI-Gymnasiet Sundbyberg ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier. Under dina tre år hos oss läggs stort fokus på både teknikutveckling, programmering och naturvetenskapliga ämnen.

Med hjälp av såväl grundläggande som avancerade arbetsverktyg arbetar vi i olika operativsystem med mjukvaruutveckling, webbservrar, webb- och gränssnittsdesign. Under ditt andra år väljer du en programfördjupning som styr vilka kurser som du läser under det avslutande året på NTI-Gymnasiet Sundbyberg.

Programfördjupning Civil är alternativet för dig som i framtiden vill vara behörig att söka en ingenjörsutbildning. Kursinnehållet ställer ganska stora krav på matematik- och fysikrelaterade kunskaper, varför ett intresse för de naturvetenskapliga ämnena är önskvärt. Laborationer sker i skolans moderna och välutrustade labsal.

Programfördjupning System innebär att du väljer bort naturvetenskapliga kurser som exempelvis Fysik 2 och Matematik 4 för att istället fokusera mer på programmering och webbutveckling i olika former. Inriktningen lämpar sig väl för de med intresse mjukvaruutveckling av spel, applikationer och webb.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

IT Teknik ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier.

Programfördjupning Civil ger dig behörighet att söka de olika ingenjörsutbildningar som finns på landets universitet och högskolor. Alternativen är många och variationen stor – maskinteknik, datateknik, medieteknik, rymdteknik o.s.v.

Programfördjupning System förbereder dig för att läsa vidare till exempelvis IT-ingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, applikationsutvecklare, projektledare, IT-konsult eller webbutvecklare.

Bärbar dator

Alla elever lånar en dator från skolan under sin studietid. Datorn är det främsta arbetsverktyget för eleverna på IT-Gymnasiet Sundbyberg. Den ska klara allt från att rendera animationer till att simulera stora nätverk.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För Teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Sundbyberg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen. En examen från teknikprogrammet ger dig grundläggande alternativt särskild högskolebehörighet beroende på vald programfördjupning.

Reportage

"Därför rekommenderar jag IT-Gymnasiet"

"Därför rekommenderar jag IT-Gymnasiet"

Läs mer IT-Gymnasiet

Måns läser IT-Design, en profil på det högskoleförberedande Estetiska programmet. Här arbetar man med grafisk design och läser många estetiska kurser, som Webbutveckling, Estetisk kommunikation och Medieproduktion. Måns drömjobb är att arbeta med grafisk design.

-    Just nu är jag väldigt motiverad inom webbutvecklingen så om det håller i sig skulle jag vilja jobba med att bygga hemsidor.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI-Gymnasiet Sundbyberg

På NTI-Gymnasiet får du arbeta med den senaste mjuk- och hårdvaran inom allt från programmering och nätverksteknik till animation och medieproduktion. Vi förbereder våra elever för en högskola och ett arbetsliv i ständig förändring med IT som verktyg. Skolans lärare...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundbyberg

Rissneleden 144 B
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
it-gymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
Det finns inga recensioner än.

Skolrecensioner
          (3,7)
Baseras på 4 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Därför rekommenderar jag IT-Gym...
IT-Gymnasiet

Måns läser IT-Design, en profil på det högskoleförberedande Estetiska programmet. Här arbetar man med grafisk design och läser många estetiska kurser, som Webbutveckling, Estetisk kommunikation och Medieproduktion. Måns drömjobb är att arbeta med grafisk design.

-    Just nu är jag väldigt motiverad inom webbutvecklingen så om det håller i sig skulle jag vilja jobba med att bygga hemsidor.

Läs mer