Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Gymnasiet Sundbyberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 10 (.)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-15
2023-05-04

Film

Två elever och en dator

Om utbildningen

ES: DESIGN & MEDIA

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är perfekt för dig som vill designa framtiden! Vi sammanför tradition med nyskapande inom medieproduktion och digital kreativitet. Genom projekt med både interna och externa uppdragsgivare lär du dig om dagens medier samt hur du bäst utnyttjar dem för att få fram ditt budskap. Denna utbildning ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Fördjupning: Motion Graphics

Denna fördjupning ger en grund till digital konst i ett popkulturellt grepp. Du lär dig jobba med rörlig bild, spel och media med program som är standard i branschen för att du senare ska kunna jobba direkt eller läsa vidare på en högskola eller yrkeshögskola.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sundbyberg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Sundbyberg

Välkommen till NTI Gymnasiet Sundbyberg!

NTI Gymnasiet Sundbyberg ligger i ljusa ändamålsenliga lokaler några minuter från T-banan i Rissne. På vårt gymnasium står teknikutveckling och kreativitet i fokus. Med kompetenta, engagerade lärare får du en gedigen utbildning, som skapar förutsättningar för en framtid direkt ut...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundbyberg

Rissneleden 144
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

AK

En skola jag rekommenderar! Vi får jobba med grafisk formgivning och foto och lärarna kan mycket i sina ämnen. Även vanliga ämnen blandas in med de mer estetiska vilket är bra. Nyrenoverade lokaler som är bra, bra med eget estetrum. Bra stämning mellan eleverna, man känner nästan alla på skolan redan.

Mayo

en skola man ALDRIG ska välja, dom täcker över håll i väggarna med tavlor - el uttag fungerar inte i minst hälften av alla lokaler, lärare som inte vet hur man lär eller GLÖMMER att man har lämnat in ett prov etc etc..

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sundbyberg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer