Visar 1-20 av 93 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 93 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Estetik och media

Välj Estetik och media under gymnasiet och du kommer att få alla medel för att utvecklas och arbeta inom mediebranschen. Inom mediebranschen finns det sedan många vägar att gå och du kan arbeta med allt ifrån att producera reklamfilm, skapa fotokampanjer eller arbeta som modefotograf. En gymnasieutbildning inom film, foto eller radio ger dig många valmöjligheter för framtiden!

Film och radio inom Estetik och media

På Estetiska programmet med inriktningen Estetik och media lär du dig att kommunicera med hjälp av digitala verktyg. Inom film och radio kommer du att få kunskap om hur du jobbar som producent och producera innehåll för film- och radioproduktion. Du får lära dig att göra research för program och agera länken mellan regissören och de medverkande på film och radio. För att kunna arbeta med detta lär du dig på Estetiska programmet med inriktningen Estetik och media också om de lagar och regler som råder i branschen. Efter att ha läst ett gymnasieprogram inom film/foto/radio kan du också arbeta som film-, eller videofotograf och ta fram spelfilm, undervisningsfilm och reklamfilm.

Om du vill arbeta med film och radio är tidigare erfarenhet en bra merit. Därför är det bra om du så tidigt som möjligt kan skaffa dig sådana erfarenheter och kanske få börja arbeta som scripta, fotograf, redigerare, radiopratare eller reporter, redan vid sidan om dina gymnasiestudier. Praktikplatser är ett bra sätt att komma in i branschen eftersom många rekryterar internt. Det finns också flera möjligheter för vidareutbildning inom film och radio efter att du läst Estetik och media.

Foto inom Estetik och media

En gymnasieutbildningen Estetik och media får du lära dig om foto och du förbereds för att arbeta som fotograf. Då lär du dig om bildkomposition, hur du berättar med hjälp av bilder och olika tekniker för att fotografera. Du lär dig också att framkalla foton och att bildredigera dem digitalt med bildbehandlingsprogram på datorn. För att kunna ta bra bilder bör du ha god social kompetens för att få människor att känna sig bekväma framför kameran.

Efter att ha läst Estetik och media

Efter att ha gått Estetiska programmet med inriktningen Estetik och media kan du skaffa dig arbete som till exempel: filmfotograf, passare, filmare, videofotograf, filmklippare, redigerare, ansvarig producent, bildproducent, innehållsproducent, programledare, studiovärd, studioman, produktionsassistent, filmregissör, radiotekniker, TV-tekniker, skolfotograf, dokumentärfotograf, porträttsfotograf, reklamfotograf, eller uppdragsfotograf.

Efter utbildningen på Estetiska programmet med inriktningen Estetik och media får du grundläggande högskolebehörighet.

Andra populära medieutbildningar är:

Teknikprogrammet, inriktning Information- och medieteknik
Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information och kommunikation

Jämför dina favoriter
Reportage
Vad händer efter NTI Gymnasiet S...

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.

Läs mer
Linus Olofsson på NTI Gymnasiet ...

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!

Läs mer
Från skoltrött till att tävla i ...

Edvard blev av med sin skoltrötthet i köket. De praktiska momenten gav honom motivation att klara det teoretiska kurserna. Nu ser han fram mot en karriär som kock.

Läs mer
Efter gymnasiet flyttade Albert ...

Albert ville ta vara på sina sociala egenskaper, inom Hotell och turism så hittade han hem. Efter gymnasiet packade han sin väska och gav sig ut i Europa för att lära sig mer. 

Läs mer
Nathalie valde Estetiska för tre...

Det praktiska och kreativa var det som lockade Nathalie att söka Estetiska programmet. Nu har intresset för måleri och teckninng fått konkurrens av filmproduktion. De stora inslagen av media under utbildningen har hjälp Nathalie att hitta nya infallsvinklar i sitt skapande.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information