Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 63 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 263,3
    (Lägsta: 232,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-30
2020-02-08
2020-04-29
Kille och tjej som visar en designad produkt

Om utbildningen

Estetiska programmet, Inriktning Estetik och media

Vill du jobba med foto, grafisk design, specialeffekter eller interaktiv design?

Estetiska programmet med inriktning Estetik och media på NTI Gymnasiet Stockholm passar dig som vill jobba med foto, grafisk design, interaktiv design eller specialeffekter i framtiden. Efter programmet har du alla förutsättningar för att plugga vidare på en medieutbildning.

Utbildningens innehåll

Efter att ha läst vid Estetiska programmet på NTI Gymnasiet Stockholm är det exempelvis passande att läsa vidare på skolor som Hyper Island, Konstfack, Berghs School of Communication och Beckmans. Tänkbara yrken är sedan allt från marknadsförare eller webbproducent till spelanimatör eller grafisk designer. NTI Gymnasiet erbjuder dig också att bli Adobe Certified Associate, så att du kan visa upp att du är kunnig inom exempelvis Photoshop. Detta är en tillgång att kunna visa upp för framtida arbetsgivare eller högskolor som har medieutbildningar.

Estetiska programmet erbjuder två programfördjupningar – Foto och grafisk design samt Specialeffekter och interaktiv design. Läs mer om programfördjupningarna här nedanför:

Foto och grafisk design

Denna fördjupning passar dig som vill arbeta inom design, foto och grafisk kommunikation. Du får lära dig mer om hur man skapar produktdesign, utställningar, reklamkampanjer och grafiska koncept i en professionell och kreativ miljö. I detta arbete får du arbeta mycket med bilder och typografi. Efter utbildningen har du djupgående kunskaper inom foto och grafisk design samt i program som InDesign, Illustrator och Photoshop.

Specialeffekter och interaktiv design

Denna utbildning ger dig en bra grund inom områden som ljud, animation och gränssnittsdesign, vilket gör dig väl förberedd för att jobba med digitala medier i framtiden. Under programmets gång får du lära dig mer om 3d-grafik, apputveckling, digitala specialeffekter och ljudproduktion. Du får då jobba med mjukvara som Logic Pro, Cinema4d, Html5, CSS3 och Adobe After effects.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

   

Fortsatta studier

Efter studenten har du många möjligheter. Du kan söka till reklamskolor och medieutbildningar i hela Sverige och utomlands. Du kan bli vad du vill!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla program har personal med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Hos oss finns dessutom...


Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Stockholm

Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 5 recensioner.

Anonym missnöjd elev
(1)
Letar du efter en skola som saknar koll på lärare, Vikarier som inte har en aning vad dem snackar om. Och oförutsägbara lektioner som blir inställda i sista sekund och vikarier som inte ens kommer? Då är det här skolan för dig! Estet lektionerna i sig är helt underbart roliga med trevliga o väl utbildade lärare men så fort som du kommer till någ...
Elsa Vernier Kommentar:
Hej anonym missnöjd elev, Vad tråkigt att du upplever att vikarieringen på NTI Gymnasiet i Stockholm har fungerat bristfälligt. Vi försöker i möjligaste mån att lösa den oplanerade frånvaron med hjälp av lärare på skolan då det visat sig vara bäst för alla inblandade. Att ställa in lektioner vill vi in i det sista undvika men i vissa fall gå...
Visa hela
Diagnoseleven
(2)
Lärarlösa lektioner, många lärarbyten och vikarier. Svårt att få igenom anpassningar i den vanliga undervisningen. Lite kunskap om diagnoser. Många schemaändringar. Föreläsningar och förlite lektionstid att jobba på. Ligger centralt, mindre skola. Bra kompisar.
Michelle Hansson
(5)
NTI är en skola som handlar om gemenskap och att tycka om varandra. Alla behandlar varandra väl och det är alltid bra stämning i klassrummen. Enda negativa med skolan är lokalerna som är lite tråkiga. Lärarna är kompetenta i alla ämnen och lär ut väldigt bra plus att de ger oss väldigt fria händer och eget ansvar. Jag rekommenderar NTI till alla...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,2)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer