Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 67 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 247,7
    (Lägsta: 220) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2019-12-05
2020-01-30
2020-02-08
2020-04-29

Om utbildningen

El- och energiprogrammet - NTI Stockholm

Läs IT-programmet på NTI Gymnasiet Stockholm

El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet Stockholm passar dig som är intresserad av IT och datorer. Utbildningen förbereder dig för utvecklingen i framtiden inom IT och du kommer vara eftertraktad på arbetsmarknaden efter att ha läst här!

Möjligheter efter programmet

Efter att ha läst vid IT-programmet får du en yrkesexamen. Det finns dock möjlighet för dig att bli högskolebehörig genom att välja att läsa till vissa kurser under programmets gång. Om du väljer att studera vidare efter gymnasiet kan du till exempel gå på Stockholms universitet, Nackademin, Teknikhögskolan eller C3L. Passande yrken i framtiden är exempelvis inom områden som IT-support, webbutveckling och nätverksteknik. NTI Gymnasiet Stockholm erbjuder El- och energiprogrammet med två olika fördjupningar; Nätverksteknik och IT-support samt Webbteknik.

Läs fördjupning Nätverksteknik och IT-support

Den här fördjupningen ger dig en bred utbildning inom IT och du får kunskap om att systematiskt jobba med routrar, switchar, trådlösa nätverk, arbetsstationer och servrar. Utbildningen passar dig som vill jobba som systemadministratör, nätverkstekniker eller med IT-support i framtiden. På fördjupningen blir du väl förberedd för certifieringar från Microsoft och Cisco, vilka kommer gynna dig ute på arbetsmarknaden då du får internationell specialistkunskap. NTI Gymnasiet Stockholm är en så kallad Cisco-akademi, så du som vill arbeta som nätverkstekniker får en utmärkt start när du kommer ut på arbetsmarknaden.

Läs fördjupning Webbteknik

På den här fördjupningen får du lära dig mer om den tekniska delen av webben, exempelvis hur man bygger upp och underhåller webbsidor såväl som webbservrar. Du får kunskap om de programspråk och bakomliggande script som är nödvändiga för att bygga en modern webbsida. Utbildningen ger dig kunskap om CSS, XHTML, klientbaserade ecma-skript samt PHP och hur du med detta språk kan bygga upp interaktiva webbsidor som kopplas till relationsdatabaser.

Skolan är medlem i Microsoft IT Academy

NTI Gymnasiet Stockholm är medlemmar i Microsoft IT Academy, vilket betyder att alla elever erbjuds en attraktiv IT-utbildning som stärker din utveckling och som ger dig konkurrensfördelar när du kommer ut i arbetslivet. Medlemskapet ger utbildningsmaterial, kurser som kan vara nödvändiga både som utvecklare och It-tekniker samt ger dig möjlighet att certifiera dig mot MCSA.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

   

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Det är även möjligt för dig att under din gymnasietid läsa in en högskolebehörighet.

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla program har personal med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Hos oss finns dessutom...


Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Stockholm

Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Daberoni
(2)
Skolan har åter och åter igen visat sig vara inkapabel, outbildade lärare, extremt dålig planering som slutar i att elever tvingas att vara i skolan utan möjlighet att arbeta på något sätt. utöver det så är lunchen inte varierad och eleverna tvingas att äta nästintill samma sak konstant för att hålla en nyttig kost. Skolan håller ej koll på vad ...
Pär Hyss Kommentar:
Vad tråkigt att du upplever vår skola på det viset. Jag vill gärna komma i kontakt med dig för att få en utförligare bild av vad som blivit fel. Tacksam om du kontaktar mig. Med vänlig hälsning Pär Hyss (rektor) 08-5454 7630, par.hyss@ntig.se
Visa hela
Erik
(5)
NTI-gymnasiet Stockholm är ett bra val om du vill få en utbildning av hög klass. Jag är väldigt nöjd med att jag valt detta gymnasium. Lärarna är bra, maten är god eftersom vi äter med lunchkort. Trevligt att ha idrott på gymmet. Positivt att det bjuds på frukost varje morgon. Jag rekommenderar starkt detta gymnasium om du vill genomgå en hög kv...
Visa hela
Elev
(4)
Nu för tiden hör man mycket om att friskolor drivs av snåla människor som bara vill trycka pengar ur barn. Jag skulle själv leta gymnasium för mindre än 2 år sedan och var då väldigt tvekande på var jag skulle studera tills jag till slut valde NTI Gymnasiet eftersom de såg ut att vara Stockholms bästa gymnasium för IT intresserade. Jag ång...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer