El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 201,4)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 201,4)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på webb- och nätverkskurser. Det gör eleverna väl förberedda när de kommer ut på praktik – och mycket attraktiva för nätverksbranschen efter avklarad examen. Du kan även bli certifierad inom Microsoft och Cisco.

Fördjupning: Infrastructure

Det finns många anledningar till att välja fördjupningen Infrastructure. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Då är detta fördjupningen för dig. Här får du arbeta med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT som förbereder för certifieringar inom Cisco och Microsoft. Du jobbar bland annat med ITIL, Office 365, Python, Microsoft Power Bi, Microsoft Azure och virtualisering av servrar. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen.

Om programmet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
2/5
Pappan
07 feb 2023
Stort minus för luncherna

Recensionen avser skolans oförmåga att erbjuda en rik & näringsriktig lunch. VT -2023 får eleverna en lunchkupong på 65 kr (!) per dag vilket ju inte räcker ens till en lunch på...

Visa hela
2/5
Normalperson
21 aug 2021
Inte skolan för den normala

Är du en normal människa som gillar sport, umgås och ha chill vänner börja inte här. Vissa lärare är snälla vissa andra skit på att ta emot kritik. Börja bara inte här om du är...

Mona Öman
21 nov 2021
Hej, beklagligt att du anser att sportintresserade och sociala elever inte bör söka hi...
Visa hela
2/5
Daberoni
17 maj 2017
Noll koll

Skolan har åter och åter igen visat sig vara inkapabel, outbildade lärare, extremt dålig planering som slutar i att elever tvingas att vara i skolan utan möjlighet att arbeta på...

Pär Hyss
01 jun 2017
Vad tråkigt att du upplever vår skola på det viset. Jag vill gärna komma i kontakt med ...
Visa hela
NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan
Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

Välkommen till NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan!

NTI Gymnasiet i Stockholm, alldeles vid Odenplan, är en väletablerad skola där vi erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla våra program har pedagoger med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor...

Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan och visa alla program.

Sponsrad