Visa gymnasium.se som: Mobil

NTI Gymnasiet i Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla program har personal med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Hos oss finns dessutom möjlighet till spännande internationella möten. Vi har ett etablerat utbyte med en skola i Japan, dit en grupp elever och personal varje år. Du kan också läsa ett år på ett skandinaviskt gymnasium i Europa. Eller – om du går vårt IT-program – göra din praktik utomlands!

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På närmare 30 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Ny teknik

Våra lärare rekar teknikmässor i jakt på den senaste tekniken - Makerspace, AR/VR, 3D-teknik m.m. Vår ambition är att vara bäst på tech i Stockholm!

Lärarna

För att du ska få en modern och specialiserad utbildning har våra lärare spetskompetens inom sina områden. De delar med sig av sin kunskap, utmanar och inspirerar dig.

Eleverna

Våra elever vill nå långt och är ambitiösa, målinriktade och trygga. Vi satsar på att skapa en miljö med studiero där du kan nå din fulla potential.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

“Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE. Du kan läsa mer här för ytterligare information om NTI Stockholm.

Läs mer på skolans hemsida!

NTI har nio olika gymnasieskolor i Stockholms län:

NTI Gymnasiet Gärdet

NTI Gymnasiet Sollentuna

NTI Gymnasiet Södertörn

NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI Gymnasiet Nacka

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm


Är du intresserad och vill veta mer om NTI Gymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Onlinemöte

Välkommen på onlinemöte

På grund av COVID-19 kommer vi inte ha några fysiska öppna hus i vår. Istället kommer vi ha live-streams via vår Facebook-sida, samma datum och tid som vanligt. Varmt välkomna!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-04-29    Tid:   17:00 - 19:00

Utbildningar

Video

Intresserad av att jobba med spel, media eller IT? Kolla in NTI-Gymnasiet Stockholm, en skola med stort fokus på den digitala utvecklingen!

   

Reportage

thor nti gymnasiet

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Läs mer NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.


Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Sociala medier

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

NTI Gymnasiet Stockholm
 91,3%
Stockholm
 81,1%
Sverige
 81,4%

Antal elever per lärare 2018

NTI Gymnasiet Stockholm 18,0
Stockholm 15,9
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 856


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

El- och energiprogrammet

14,6 77,8 % 98,3 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 66 2018
Genomsnittlig betygspoäng 14,6 13,3 12,8 2019
Andel behöriga till högskola 77,8 % 46,6 % 34,4 % 2019
Andel med examen inom 3 år 98,3 % 68,0 % 77,1 % 2019

Estetiska programmet

15,0 98,2 % 86,2 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 65 2018
Genomsnittlig betygspoäng 15,0 15,3 14,9 2019
Andel behöriga till högskola 98,2 % 91,5 % 91,0 % 2019
Andel med examen inom 3 år 86,2 % 71,3 % 72,4 % 2019

Teknikprogrammet

15,5 97,4 % 88,8 %
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 168 2018
Genomsnittlig betygspoäng 15,5 14,3 14,4 2019
Andel behöriga till högskola 97,4 % 89,7 % 90,3 % 2019
Andel med examen inom 3 år 88,8 % 73,3 % 77,0 % 2019
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Hitta till skolan

NTI Gymnasiet Stockholm

Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 16 recensioner.

Alex
(1)
Mycket reklam.. Stället är dock helt värdelöst! Omotiverade elever, obehöriga lärare, inkompetent rektor... Alla privata skolor borde läggas ner.. problemet är dock att även kommunala håller på att stänga.. så någonstans ska vi alla som inte kommer in på de finare skolor och gymnasium.. Förlorade två år här.. nu ska jag läsa om på Komvux..
Karwan Saeed Foad, rektor Kommentar:
Hej Alex, Vad tråkigt att du upplevde vår skola det viset. Min och mina kollegors bild är att våra elever är motiverade, vilket bland annat märks genom deras goda resultat, inte minst de senaste åren. När det gäller obehöriga lärare så är det bara några enstaka lärare av ca 70 som inte är legitimerade och vi jobbar naturligtvis för att 100 p...
Visa hela
Anonym missnöjd elev
(1)
Letar du efter en skola som saknar koll på lärare, Vikarier som inte har en aning vad dem snackar om. Och oförutsägbara lektioner som blir inställda i sista sekund och vikarier som inte ens kommer? Då är det här skolan för dig! Estet lektionerna i sig är helt underbart roliga med trevliga o väl utbildade lärare men så fort som du kommer till någ...
Elsa Vernier Kommentar:
Hej anonym missnöjd elev, Vad tråkigt att du upplever att vikarieringen på NTI Gymnasiet i Stockholm har fungerat bristfälligt. Vi försöker i möjligaste mån att lösa den oplanerade frånvaron med hjälp av lärare på skolan då det visat sig vara bäst för alla inblandade. Att ställa in lektioner vill vi in i det sista undvika men i vissa fall gå...
Visa hela
Sven
(1)
Utbildningen på skolan har lärarmässigt hållit en hög standard med kompetenta lärare som gör skolan intressant. Dock så är det ett frekvent brytande på lärare och jag har under tiden bytt ungefär hälften av alla lärare varje termin. Dock så överskuggas detta över hur lite komfort som finns på skolan. Den är överfylld med elever vilket resulte...
Pär Hyss Kommentar:
Hej och tack för din feedback. NTI Gymnasiet Stockholm har vuxit i popularitet de senaste åren, vilket är trevligt men det har medfört en del utmaningar, inte minst när det gäller lokaler och faciliteter. Vissa av utmaningarna har vi löst och andra håller vi på att åtgärda. Vi har t.ex. byggt om våra lokaler på Upplandsgatan för att de bättre sk...
Visa hela

Forum

Här kan du ställa frågor om NTI Gymnasiet Stockholm och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
1 Meritpoäng 2018-03-23   edvard Vilken meritpoäng behöver man för att komma in på NTI?
1 Ledighet för sport (tennis) 2014-01-14   Teo Hej! Är NTI flexibel med ledighet för tennisträning och tävling som t.ex att träna på morgonen, vara ledig hela veckor etc.? mvh Teo PS. tänkte gå teknikprogrammet (Information och medieteknik)
0 Shema 2013-01-11   E. Hej, jag undrar hur schemat ser ut? Är det många håltimmar? Ungefär när börjar/slutar man?
1 Indviduella val 2009-12-01   E.S Hej, Jag undrar om man kan välja musik som indviduellt val om man har tänkt sig att söka till Handelprogrammet på NTI? Tack på förhand
Sida:
1

» Ställ ny fråga

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Skolrecensioner
(3,3)
Baseras på 16 recensioner.