Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 470 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 258,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-20
Elev som bygger radiostyrd bil

Om utbildningen

TE: INFORMATIONSTEKNIK

Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik ger dig möjlighet att ägna mycket tid åt fördjupning inom webb och programmering. Du får en bred behörighet till vidare studier, men faktum är att våra TEINF-elever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier! Du har även möjlighet att bli certfierad inom Microsoft.

Fördjupning: Engineering

Denna fördjupning ger dig gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Du läser matematik och andra teknikinriktade kurser på en hög nivå, exempelvis Matematik 5 och Matematik specialisering. Kurserna ger dig behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på universitetet. På fördjupningen har du även möjlighet att certifiera dig inom programmering.

Fördjupning: Software Development

På vår fördjupning mot spelutveckling lär du dig att designa, bygga och testa datorspel av olika slag. Vi går igenom hela processen och ger både breda och djupa kunskaper inom spelgrafik och animation samt programmering och design av spelets gränssnitt. Vi arbetar i samma verktyg som används i spelindustrin och dessutom får alla elever bygga spel till både Virtual Reality och Augmented Reality. Efter utbildningen är du redo för vidare studier inom detta eller andra områden, eller varför inte att skapa en egen indie-spelstudio?

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

NTI Gymnasiet Stockholm förbereder dig på högskolestudier inom teknik, naturvetenskap och informations- och medieteknik.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan

Välkommen till NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan!

NTI Gymnasiet i Stockholm, alldeles vid Odenplan, är en väletablerad skola där vi erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla våra program har pedagoger med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor...


Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan

Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 6 recensioner.

Axel

Skolan utlovar Mentorer som ska ge individanpassat stöd, men visar sig att det ej funkar så. Man får mest pluggtips på en powerpoint i helklass. De verkar inte ha tid till så mycke annat stöd. Kanske det är för många elever per mentor? Lärare som låter elever spela dataspel på lektionerna. Värdelöst matkort, 55 kr per dag vilket i praktiken i...

NTI gymnasiet, Elsa Kommentar:
Hej Axel! Vad tråkigt att du upplever att du inte får/fått tillräckligt med stöd. Våra mentorer arbetar för att stötta alla elever och tar upp olika frågor under mentorstiderna, detta för att både arbeta förebyggande och med mera akuta behov. Stöd kan ges på både gruppnivå och individnivå och i olika forum. När det kommer till extra anpassninga...
Visa hela
Alex

Mycket reklam.. Stället är dock helt värdelöst! Omotiverade elever, obehöriga lärare, inkompetent rektor... Alla privata skolor borde läggas ner.. problemet är dock att även kommunala håller på att stänga.. så någonstans ska vi alla som inte kommer in på de finare skolor och gymnasium.. Förlorade två år här.. nu ska jag läsa om på Komvux..

Karwan Saeed Foad, rektor Kommentar:
Hej Alex, Vad tråkigt att du upplevde vår skola det viset. Min och mina kollegors bild är att våra elever är motiverade, vilket bland annat märks genom deras goda resultat, inte minst de senaste åren. När det gäller obehöriga lärare så är det bara några enstaka lärare av ca 70 som inte är legitimerade och vi jobbar naturligtvis för att 100 p...
Visa hela
Oscar

Lol, typ bara den bästa skolan om du vill träffa nya människor och samtidigt vill lära dig nya saker, som man inte är bekant med från grundskolan. Så det är lugnt en stark rekomendation.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer