El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Sollentuna, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har ett stort fokus på nätverkskurser. Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet. Längtar du ut i världen har du möjlighet att göra utlandspraktik på en arbetsplats exempelvis på Malta.

Fördjupning: Infrastructure

Vår nätverksfördjupning är för dig som vill arbeta praktiskt med IT och nätverksteknik i framtiden. Genom laborationer och arbete i verklighetsnära projekt lär du dig att bygga upp och underhålla olika typer av datornätverk. Utbildningen ger yrkesmässiga kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. I denna fördjupning får du också grundläggande kunskaper i informationssäkerhet.

Om programmet 

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sollentuna? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Sollentuna
Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

Välkommen till NTI Gymnasiet i Sollentuna!

Vi är skolan för dig som är intresserad av IT och teknik. Med höga förväntningar - både på oss själva och på våra elever - utvecklar vi ständigt nya arbetsmetoder för högsta kvalitet. Vi stöttar dig för att du ska...

Läs mer om NTI Gymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Mattias Nordlander
03 jun 2020
Helt okej Gymnasium!

En helt okej Gymnasium. Inte för stor inte för liten. Lärarna är helt okej man får information om så mycket man vill veta om NTI Sollentuna. Man kan gå dit för att kolla igenom ...

Visa hela
Sponsrad