Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-05-04

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

NTI IT

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har ett stort fokus på nätverkskurser. Skolans mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet. Längtar du ut i världen har du möjlighet att göra utlandspraktik på en arbetsplats i exempelvis London eller Malta.

Fördjupning: INFRASTRUCTURE

NTI Gymnasiet Sollentunas nätverksfördjupning är för dig som vill arbeta praktiskt med IT och nätverksteknik i framtiden. Genom laborationer och arbete i verklighetsnära projekt lär du dig att bygga upp och underhålla olika typer av datornätverk. Utbildningen ger yrkesmässiga kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. I denna fördjupning får du också grundläggande kunskaper i informationssäkerhet.

Om El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning på NTI Gymnasiet Sollentuna kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

  • IT-tekniker
  • Nätverkstekniker
  • IT-säkerhetsansvarig
  • Konsult
  • Programmerare
  • Systemförvaltare
  • Teknisk säljare
  • Webbutvecklare
  • IT-arkitekt
  • Supporttekniker
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sollentuna? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Sollentuna

NTI Gymnasiet i Sollentuna

NTI Gymnasiet Sollentuna är det självklara valet för dig som är intresserad av IT, teknik och handel. Skolan arbetar genom nya arbetsmetoder för att kunna ge en utbildning av högsta kvalitet. På skolan har du även möjlighet att utbilda dig...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sollentuna

Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Mattias Nordlander
(4)
En helt okej Gymnasium. Inte för stor inte för liten. Lärarna är helt okej man får information om så mycket man vill veta om NTI Sollentuna. Man kan gå dit för att kolla igenom och man kan snacka med Rektorerna för mer info om skolan i generellt. De som studerar där har en jätte skön stämning.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sollentuna? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: