Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Röster från NTI gymnasiet Södertälje

NTI gymnasiet Södertälje

Felix De Silva på NTI gymnasiet SödertäljeFelix De Silva är 17 år gammal och läser El och Data på NTI-gymnasiet i Södertälje.
Felix vill i framtiden arbeta som civilingenjör och valde därför att läsa en profil som ger honom behörighet till tekniska utbildningar på högskola eller universitet. Han kände även några som redan gick på NTI gymnasiet Södertälje  och som trivdes bra där. Det blir också roligare att gå i en skola om man redan känner några där, tycker han.

En bra grund inför tekniska program på högskola eller universitet

Genom sin utbildning med en tekniskt högskoleförberedande profil får han redan på gymnasiet lära sig allt som man lär sig på ett tekniskt basår på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Felix läser bland annat Matematik A-E, Fysik A-B och Kemi A. Därutöver läser han även Programmering A-C och får välja mellan Engelska B och Historia A.

-    Det är ganska mycket med matte, vilket innebär att inriktningen är helt teoretiskt, men på själva El- och Data ämnena är teoretiska och praktiska ämnen blandade.

En liten skola med bra lärare

Felix trivs bra på skolan och tycker om att NTI gymnasiet Södertälje  är ett litet gymnasium.  Skolan har sju lärare  och undervisar för närvarande tre klasser. Två klasser inom El och Data samt en kombinerad klass som läser El och Data samt media. Lärarna är bra på det de gör och bryr sig om eleverna.

-    Jag skulle rekommendera skolan för att den är ganska liten, vilket gör att alla känner varandra och att alla program ger behörighet till högskolan efter gymnasiet.Läs mer om NTI Gymnasiet Södertälje

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Södertälje? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.