Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 239,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 239,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

På Estetiska programmet med inriktning estetik och media får du möjlighet att utveckla dina kreativa och tekniska färdigheter. Du handleds genom idéarbete, skissteknik, digitala verktyg och branschrelaterade programvaror. Programmet är högskoleförberedande och passar dig som är nyfiken på livet som speldesigner, illustratör, 2D/3D-grafiker, animatör, fotograf eller grafisk formgivare. Vi arbetar i Mac-miljö med Adobe suiten, som du även kan bli certifierad inom. Som verktyg använder vi också Wacom pro-ritplattor och Canon-kameror, och du har självklart tillgång till vår fotostudio och ljudstudio.

Fördjupning: Motion Graphics

Vi arbetar med både klassiska och digitala animationsmetoder i relevant och aktuell programvara. De program vi använder är bland annat Cinema 4D, After Effects, Animate, Photoshop, Premiere Pro och Illustrator. Här ges du möjlighet att skapa egna berättelser och arbeta med hela processen från bildmanus till animation och ljudläggning.

Fördjupning: Visual Communications

Vi arbetar med foto och grafisk formgivning i Photoshop, Illustrator och InDesign för att skapa visuellt tilltalande produkter för både digitala och tryckta ändamål. Logotyper, studiofotografi, affischer, reklamkampanjer och illustration är exempel på projekt du ges chans att genomföra.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter studenten har du många möjligheter. Du kan söka till reklamskolor och medieutbildningar i hela Sverige och utomlands. Du kan bli vad du vill!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,1

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
1/5
Fredrik
20 mar 2023
Maten räcker inte !

60kr på kortet går ju inte. Alla restauranger har ökat priserna. Lärarna är trevliga men lunch på skolan hade varit ett stort plus.

3/5
Anonym
16 mar 2023
Ärlig review av skolan

Positivt: Matkortet är laddat med 65kr och nu förtiden finns det mycket fler och bra restauranger att gå till, finns till och med sushi! Jag tycker faktist att det flesta lä...

Elsa Vernier, rektor
22 mar 2023
Hej! Tack för din input – ärliga review av skolan – kring hur du uppfattar skolan. Ver...
Visa hela
5/5
B ❤️
30 nov 2022
Utan tveka det bästa !!!!

Går nu estet trean. De gör så att du vill komma till skolan och göra ditt bästa. Alla läraren bryr sig och även rektorn. Alla är otroligt snäll och trevliga !!! Kom hit om du vi...

Visa hela
NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan
Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

Välkommen till NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan!

NTI Gymnasiet i Stockholm, alldeles vid Odenplan, är en väletablerad skola där vi erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla våra program har pedagoger med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor...

Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan och visa alla program.

Sponsrad