Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 210 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 247,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-29
2022-12-08
2023-01-17
2023-01-28
2023-02-02
2023-04-20
2023-05-04
Tjej som arbetar med teknik

Om utbildningen

TE: TEKNIKVETENSKAP

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap är ett högskoleförberedande program. Vi ger dig en gedigen teknisk utbildning med spetskompetens inom teknikvetenskap. Programmet fokuserar på matematik, fysik och teknik och passar dig som ser en framtid som bland annat civilingenjör inom tekniska områden.

Fördjupning: Code

Fördjupa dig i programmering, en förmåga som blir allt viktigare. Du läser både matematik och mycket programmering för att du ska få en god förståelse för kod, logik och mjukvaruutveckling. Du blir även introducerad till Machine Learning och AI, en växande bransch med stora möjligheter. Du får kompetens att antingen börja jobba direkt med utveckling och startups, eller för att läsa mer programmering på högskola eller universitet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Nacka? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Nacka

Välkommen till NTI Gymnasiet Nacka!

På NTI Gymnasiet Nacka är vårt fokus på framtidens kunskaper och yrken. Om 20 år kommer det finnas yrken som ingen hört talas om idag, och det är vår uppgift att förbereda dig för det. Ingen vet exakt hur världen...


Läs mer om NTI Gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 19
131 52 Nacka

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Nacka? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information