Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som kodar

NTI Gymnasieingenjör med inriktning Mjukvarudesign

NTI Gymnasiet Lund erbjuder dig en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i programmering, som ju är framtidens språk. Erfarna lärare utformar undervisningen tillsammans med lokala företag. Utbildningen är öppen för elever upp till 22 år och du har din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

Skolans fokus är på agila arbetsmetodiker och utveckling av främst webbaserade system, appar och en gnutta spelprogrammering. NTI Lund kör spelprogrammering som inledning för att från grunden (utan spelmotorer) bygga och träna objektorienterad programmering med språket C# som grund. Sedan ligger fokus på webbaserade system och appar inom din APL (arbetsplatsförlagt lärande) som börjar under våren. Detta året har NTI Lund ett extra fokus på utveckling i WordPress samt ”cross plattform”-apputveckling med React Native. Din APL kommer du göra på företag skolan samarbetat med de senaste tre åren och har goda kontakter med.

Om Gymnasieingenjör – tekniskt fjärde år

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen på NTI Gymnasiet Lund kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer skolan att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos NTI Lund genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Om utgången mjukvarudesign

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av IT-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur IT-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika IT-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Behörighet

För att söka till gymnasieingenjörsprogrammet behöver du:

  1. ha en examen från Teknikprogrammet.*
  2. ha minst betyget godkänt i kurserna Webbutveckling 1 och Programmering 1 **
  3. fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

* Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis
** Eller motsvarande kunskap

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Lund? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Lund
Sankt Lars väg 11
222 70 Lund

Tekniska utbildningar på NTI Gymnasiet i Lund

På NTI Gymnasiet i Lund får du goda förutsättningar för att lyckas i dina studier. Här erbjuds en kvalitativ utbildning med mycket kompetenta lärare och i nära samarbete med regionens näringsliv - till exempel med Microsoft i Staffanstorp. På vår...

Läs mer om NTI Gymnasiet Lund och visa alla program.

Sponsrad