Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

NTI Gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Gymnasieingenjör
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-16
2019-12-07
2020-01-30
2020-04-23
Tjej som arbetar koncentrerat med ett tekniskt föremål

Om utbildningen

NTI GYMNASIEINGENJÖR

Funderar du på om du ska plugga vidare efter gymnasiet eller om du ska jobba lite först? NTI Gymnasiet Luleås utbildning Gymnasieingenjör ger dig möjlighet att göra både och. Skolan erbjuder dig en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i programmering, som ju är framtidens språk. Erfarna lärare utformar undervisningen tillsammans med lokala företag. Utbildningen är öppen för elever upp till 22 år och du har din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov. Vi erbjuder dig två utgångar inom utbildningen: Mjukvarudesign eller Nätverksteknik.

NTI Luleå samarbetar med både stora och små IT-arbetsplatser som exempelvis Tullverket och 65Nord. Genom att göra praktik på dessa företag får du en inblick vad det innebär att jobba inom branschen. Du lär dig att arbeta i team med arbetssätt som är anpassade till företagen. Vi har erfarna och legitimerade programmeringslärare som lotsar dig fram genom utbildningen.

Elever som gått Te4 på andra NTI-skolor runt om i landet har lyft fram följande skäl till varför de valde att gå utbildningen:

  1. Det är en chans att få komma ut i jobb snabbare.
  2. De vill plugga vidare men först vill de få egen erfarenhet från branschen.
  3.  En del vet inte riktigt vad de vill göra efter gymnasiet och testar Te4 för att få chans att se vad det innebär att jobba med programmering och IT.

Om Gymnasieingenjör – tekniskt fjärde år

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos oss genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Om utgången mjukvarudesign

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av it-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur it-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika it-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Behörighet

För att söka till gymnasieingenjörsprogrammet behöver du:

  1. ha en examen från Teknikprogrammet.*
  2. ha minst betyget godkänt i kurserna Webbutveckling 1 och Programmering 1 **
  3. fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

* Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis
** Eller motsvarande kunskap

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Luleå

NTI Gymnasiet Karlstad

NTI Gymnasiet i Luleå

NTI Gymnasiet ligger i mysiga lokaler centralt i Luleå. Många söker sig hit från både Boden och Piteå för skolans lilla format och den familjära stämningen. För många av eleverna är skolan som ett andra hem. NTI Gymnasiet i Luleå...


Läs mer om NTI Gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Luleå

Trädgårdsgatan 22
972 38 Luleå

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer