Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som kodar

NTI GYMNASIEINGENJÖR

Funderar du på om du ska plugga vidare efter gymnasiet eller om du ska jobba lite först? NTI Gymnasiet Luleås utbildning Gymnasieingenjör ger dig möjlighet att göra både och. Skolan erbjuder dig en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i programmering, som ju är framtidens språk. Erfarna lärare utformar undervisningen tillsammans med lokala företag. Utbildningen är öppen för elever upp till 22 år och du har din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov. Vi erbjuder dig två utgångar inom utbildningen: Mjukvarudesign eller Nätverksteknik.

NTI Luleå samarbetar med både stora och små IT-arbetsplatser som exempelvis Tullverket och 65Nord. Genom att göra praktik på dessa företag får du en inblick vad det innebär att jobba inom branschen. Du lär dig att arbeta i team med arbetssätt som är anpassade till företagen. Vi har erfarna och legitimerade programmeringslärare som lotsar dig fram genom utbildningen.

Elever som gått Te4 på andra NTI-skolor runt om i landet har lyft fram följande skäl till varför de valde att gå utbildningen:

  1. Det är en chans att få komma ut i jobb snabbare.
  2. De vill plugga vidare men först vill de få egen erfarenhet från branschen.
  3.  En del vet inte riktigt vad de vill göra efter gymnasiet och testar Te4 för att få chans att se vad det innebär att jobba med programmering och IT.

Om Gymnasieingenjör – tekniskt fjärde år

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos oss genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Om utgången mjukvarudesign

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av it-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur it-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika it-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Behörighet

För att söka till gymnasieingenjörsprogrammet behöver du:

  1. ha en examen från Teknikprogrammet.*
  2. ha minst betyget godkänt i kurserna Webbutveckling 1 och Programmering 1 **
  3. fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

* Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis
** Eller motsvarande kunskap

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Luleå

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Luleå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Luleå
Trädgårdsgatan 22
972 38 Luleå

NTI Gymnasiet i Luleå - fokus på programmering, tech och design

NTI Gymnasiet i Luleå har ett starkt fokus på programmering, tech och design. Det genomsyrar alla våra utbildningar. Vi vill att alla ska kunna använda teknik utifrån sina egna intresseområden – därför satsar vi på praktiska labbmiljöer, makerspace och VR-teknik...

Läs mer om NTI Gymnasiet Luleå och visa alla program.

Sponsrad