Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Gärdet
Programinformation
Stockholm
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-02-10
2021-04-28

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Dator med kod på

Om utbildningen

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Gärdet 

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig behörighet för vidare studier på högskola och universitet. Du får också en trygg grund för en framtid inom science, tech och IT. Resan dit sker genom en blandning av teori samt kreativa och verklighetsnära projekt. Detta kombineras med studiebesök i forskningsvärlden och näringslivet.

Inriktning: Informations- och Medieteknik

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

I årskurs två väljer du mellan två fördjupningar:

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Fördjupningskurserna möjliggör arbete direkt efter gymnasiet, inom exempelvis mjukvarubranschen.

Fördjupning: Engineering

Engineering ger dig full behörighet att komma in på åtråvärda civilingenjörsutbildningar i Sverige eller Europa. Samtidigt ges möjlighet att fördjupa dig inom tech och science.

Mer om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Gärdet? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Gärdet

NTI-gymnasiet Gärdet

Välkommen till NTI Gymnasiet Gärdet 

NTI Gymnasiet Gärdet arbetar aktivt med att möta upp dagens behov inom kommunikation och teknik. Här får du som elev en helhetsförståelse för tekniken och estetiken bakom olika digitala medier och andra IT-miljöer.  Skolan ligger centralt i Stockholm i nära...


Läs mer om NTI Gymnasiet Gärdet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Gärdet

Värtavägen 65
115 38 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Paula
(5)
En liten, trivsam skola med centralt läge. Fina lokaler och lärare som bryr sig om sina elever, både hur man mår som person och hur det går för en i skolan.
Ingela
(5)
Liten, mysig skola i fina lokaler med familjär stämning. Engagerade och kompetenta lärare och ett lugnt, tryggt klimat där alla får vara sig själva!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Gärdet? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: