Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

NTI-gymnasiet Umeå
Programinformation
Ort: Umeå
Utbildningstyp: Gymnasieingenjör

Utbildningsinfo

Skaffa en gymnasieingenjörsexamen på NTI gymnasiet i UmeåBli gymnasieingenjör och öka dina chanser till anställning!

På NTI-gymnasiet i Umeå kan du sedan hösten 2015 läsa ett fjärde påbyggnadsår på Teknikprogrammet. Utbildningen kallas för Gymnasieingenjör och på NTI i Umeå läser du programmet med en inriktning mot Informationsteknik (mjukvarudesign).

Efterfrågan på ingenjörer i Sverige är stor, och som utbildad gymnasieingenjör ökar du dina chanser till anställning efter gymnasiet. Dessutom bredder du ditt nätverk och får akademiska kunskaper som gör att du sticker ut lite extra!

Profilen Informationsteknik på NTI-gymnasiet

På den här utbildningen kommer du som elev att få fördjupade kunskaper om hur datorer fungerar och är uppbyggda. Programmering är ett område som står i fokus och som ger dig möjlighet att i framtiden utveckla spel, appar och datorprogram.

Andra områden inom webbutveckling som du kommer komma i kontakt med är bland annat grafisk design, funktionalitet och bildhantering.

4 praktikperioder under läsåret

NTI-gymnasiet i Umeå har flera spännande samarbetspartners som hjälper till att höja kvaliteten på utbildningen. Några exempel på samarbetspartners är: Dohi Sweden, Norrlands IT och Acino. Under läsåret varvas teoretiska studier med sammanlagt 4 praktikperioder.

Examensarbete

Alla elever på gymnasieingenjörsutbildningen på NTI Umeå ska genomföra ett examensarbete för att visa att man är förberedd för ett yrke inom IT-mjukvarudesign. Examensarbetet kommer att pröva dina förmågor att utföra standardiserade arbetsuppgifter inom området. Du kommer även få visa att du har förmågan att formulera en frågeställning, samt planera, genomföra och utvärdera ett arbete inom området och att du kan reflektera kring arbetsprocessen.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Spana in den här videon om NTI Gymnasiet och lär dig mer om vad det innebär att vara elev här.

Behörighet

För att vara behörig till Gymnasieingenjörsutbildningen krävs Gymnasieexamen från Teknikprogram eller motsvarande. Det betyder att du måste ha godkända betyg i minst 2250 poäng samt Gymnasiearbetet. 

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI-gymnasiet Umeå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

NTI-gymnasiet Umeå

NTI-gymnasiet Umeå

NTI grundades redan 1968. NTI Gymnasiet i Umeå slog upp sina portar år 2008. Här får du som elev gå i en modern skola och kan välja på fyra program som ligger helt rätt i tiden! Sedan början av 2014 finns...


Läs mer om NTI-gymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI-gymnasiet Umeå

Rådhusesplanaden 2c
90328 UMEÅ

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se