Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

NTI-gymnasiet Lund
Programinformation
Ort: Lund
Utbildningstyp: Gymnasieingenjör

Utbildningsinfo

Läs till gymnasieingenjör på NTI Gymnasiet i Lund

Nu kan du som läst teknikprogrammet på gymnasiet välja att läsa en 1-årig utbildning, ett så kallat fjärde tekniskt år som ger dig en gymnasieingenjörsexamen. Genom att läsa till gymnasieingenjör på NTI Gymnasiet Lund får du mer praktik och framför allt en utbildning som leder till jobb!

Inriktning Informationsteknik

NTI Gymnasiet Lund erbjuder utbildningen gymnasieingenjör med inriktning Informationsteknik (mjukvaredesign-programmering). Tanken med den här utbildningen är att möta kompetensbehovet som finns inom programmering och dess utveckling. Efterfrågan på utbildade mjukvarudesigners spås öka kraftigt kommande år.

I samarbete med näringslivet

Gymnasieingenjörsutbildningen samordnas och utvecklas i samarbete med näringslivet, detta för att utbildningen ska vara så relevant som möjligt. Under din studietid kommer du att varva teori och praktik och du kommer att få kunskap och verktyg som används inom ledande IT-företag.

Programmering är framtidens språk

Under ditt fjärde tekniska år kommer du att få gräva ner dig i framtidens språk – programmering. Kunskaper inom programmering gör att du kan skapa och utveckla spel, appar, datorprogram, webbsystem och andra tekniska och innovativa lösningar. Gymnasieingenjörsutbildningen tillåter dig att djupdyka i det som krävs för att just du ska bli en efterfrågad mjukvarudesigner!

Vad du får lära dig

Programmering är inte allt som står på schemat under ditt påbyggnadsår. Mjukvarudesign, projektledning, ledarskap, agila arbetssätt, testning, etik och miljö är några andra kunskapsområden som du kommer att få ägna dig åt.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Spana in den här videon om NTI Gymnasiet och lär dig mer om vad det innebär att vara elev här.

Behörighet

För att vara behörig krävs gymnasieexamen från teknikprogram eller motsvarande. Du ska även ha godkända betyg i minst 2250 poäng och minst betyget E på gymnasiearbetet. 

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Som boende i samma kommun som NTI-gymnasiet Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

NTI-gymnasiet Lund

NTI Gymnasiet Lund


Tekniska utbildningar på NTI-gymnasiet i Lund

Till NTI-Gymnasiet i Lund kommer elever från hela Skåne för att gå en teknikutbildning på Teknik- eller El- och energiprogrammet. En av anledningarna till skolans populäritet är den stora gemenskapen, den så kallade NTI-andan. Här får alla vara sig själva...


Läs mer om NTI-gymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI-gymnasiet Lund

Sankt Lars väg 11
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se