Visa gymnasium.se som: Mobil

NTI-gymnasiet i Lund
Tekniska utbildningar på NTI-gymnasiet i Lund

Till NTI-Gymnasiet i Lund kommer elever från hela Skåne för att gå en teknikutbildning på Teknik- eller El- och energiprogrammet. En av anledningarna till skolans populäritet är den stora gemenskapen, den så kallade NTI-andan. Här får alla vara sig själva och oavsett om du är tekniknörd, sportfåne, animefan, plugghäst, eller något helt annat finns en plats för dig i skolans gemenskap.

Nog för att studierna är viktiga som på alla gymnasieskolor. Men att att umgås med alla typer av människor och ta del av andras udda intressen hjälper teknikern att inte bara lösa vanliga problem utan även identifiera nya och hitta verkligt kreativa lösningar.

Samarbete med näringsliv och högskolor säkerställer kvaliteten

I framtiden kommer skolans elever behöva klara av att jobba både som fristående IT-konsulter och som anställda vid multinationella telekomföretag, både i team och självständigt. NTI-andan i kombination med undervisningens formativa fokus på kreativ problemlösning – där man lär sig genom att våga göra fel – ger just den komplexa kompetens som arbetslivet söker. Du blir väl förberedd för tekniskt arbete eller vidare studier genom skolans samarbeten med företag, i Skåne och övriga Sverige samt med lokala högskolor, som säkerställer kvaliteten på utbildningen. NTI-gymnasiet jobbar med pedagogisk utveckling och teknisk forskning för att behålla den höga kompetensen hos skolans lärare.

Papper, penna och...IT!

På NTI-gymnasiet är IT är en lika självklar del av utbildningarna som papper och penna. Genom att IT används i all undervisning får du som elev de kuynskaper som krävs på en modern arbets- eller studieplats. Till din hjälp har du en bärbar dator som du får använda under hela din studietid och genom den har du tillgång till skolans intranät där du kan se resultat, planering, uppgifter och din närvaro. Teknik och IT är integrerat i nästan alla delar av undervisningen och du får lära dig alla program som är viktiga för din utbildning och framtida karriär. Skolan arbetar för att erbjuda aktuella och uppdaterade utbildningar och som ett led i detta deltar NTI-gymnasiet i Framtidens språk, ett initiativ framtaget för att få fler att lära sig programmering från en tidig ålder.

NTI-gymnasiet har funnits sedan 2002 och har idag 14 skolor runtom i landet och erbjuder totalt sju olika gymnasieprogram.

Möjlighet att plugga i Bryssel!

Från och med läsåret 2016/2017 kan elever på NTI-gymnasiet i Lund, Göteborg, Stockholm samt NTI Mediegymnasiet ansöka om att läsa årskurs två på Scandinavian School of Brussels (SSB). Platserna är begränsade och gäller för elever som läser på Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet. För mer information, gör en intresseanmälan! 

SSB erbjuder svenska gymnasieutbildningar, vilket innebär att du inte behöver läsa om ett år när du kommer tillbaka till Sverige, utan ditt år utomlands räknas in som en del av din svenska gymnasieexamen. Här kan du läsa om SSB och deras internatboende på slottet i Waterloo.

Läs mer på NTI:s hemsida. 


Är du intresserad och vill veta mer om NTI-gymnasiet Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - NTI-gymnasiet Lund

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Lund          
(20)
Yrkesprogram
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik Lund          
(10)
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Informationsteknik Lund
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag

Visa alla

Videoreportage

Spana in den här videon om NTI Gymnasiet och lär dig mer om vad det innebär att vara elev här.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

NTI-gymnasiet Lund
 80,5%
Lund
 88,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

NTI-gymnasiet Lund 14,0
Lund 13,5
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 186


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

El- och energiprogrammet

12,1 76,9 % .
  Lund Sverige År
Totalt antal studerande 27 2017
Genomsnittlig betygspoäng 12,1 12,3 12,7 2017
Andel behöriga till högskola 76,9 % 45,5 % 35,5 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Teknikprogrammet

12,3 88,5 % .
  Lund Sverige År
Totalt antal studerande 29 2017
Genomsnittlig betygspoäng 12,3 14,1 14,2 2017
Andel behöriga till högskola 88,5 % 91,4 % 90,0 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om NTI-gymnasiet Lund.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till NTI-gymnasiet Lund

NTI-gymnasiet Lund

Sankt Lars väg 11
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Skolrecensioner

Alex   |   2016-10-18
Jag tog studenten detta året men jag fick komma tillbaka som anställd och är numera lärarassistent! Jag är glad över att vara tillbaks på skolan. Mina favoritlärare är numera mina kollegor. Jag är och har för det mesta varit helt nöjd med skolan pga att den inte är för stor eller för liten, man lär lätt känna en massa människor och jag upplever ...
Visa hela
          (5)
Welander Ludwig (Finn)   |   2016-10-03
Alla lektioner går i ett lagom tempo och man förstår det som gås igenom, skulle man inte förstå så får man hjälp när det behövs. Miljön är ett stort steg upp för mig personligen, från en stor cementklump till en liten och trevligare byggnad.
          (5)
Carl   |   2016-10-02
Mycket bra skola med fantastiska lärare som bryr sig. Rekommenderar starkt.
          (5)

Forum om NTI-gymnasiet Lund

Här kan du ställa frågor om NTI-gymnasiet Lund och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 Högskolebehörighet 2016-10-07   Maria Hej! Jag undrar om det finns möjlighet att gå EE programmet på NTI (dator- och kommunikationsteknik) och samtidigt välja lite extra kurser inom programmet för att få högskolebehörighet? Med ...
0 Engelska B 2009-11-27   karin Hej! Jag har sökt till engelska B på Komvux men enligt dem kan jag inte längre prioriteras till deras kurser eftersom jag redan har ett 3-årigt betyg + universitetstudier.Jag behöver kursen...
1 Öppet hus 2008-11-18   PF Hej! Jag undrar om ni har öppet hus i Lund så att man kan komma och kolla på Ellinjen och vad man läser för ämnen på den. Är rädd att vi har missat den dagen. Pernilla
Sida:
1

» Ställ ny fråga