Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Nova Academy
Programinformation
Simrishamn
Antal elever: 18 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

naturvetenskapsprogrammet

Plugga Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på Nova Academy!

Är du intresserad av naturvetenskap och drömmer om ett yrke som veterinär, marinbiolog, läkare eller civilingenjör? På Nova Academy kan du läsa Science med inriktning på naturvetenskap och få gå en såväl kreativ som utmanande utbildning. Du kommer att få spendera många timmar på marint centrum som är ett av landets främsta center för forskning kring hav och vatten. På Naturvetenskapsprogrammet på Nova Academy kommer du att få en högskoleförberedande utbildning och många spännande erfarenheter.

Inriktning naturvetenskap

Med en inriktning mot naturvetenskap kommer tyngdpunkten att ligga vid ämnen som matematik, kemi, fysik och kemi, dessa går som en röd tråd igenom hela utbildningen. Utöver huvudämnena kommer du som elev bland annat att få läsa kurser i:

  • Idrott och hälsa
  • Historia
  • Engelska
  • Religionskunskap

Satsa på språk på Nova Academy

Som elev på Nova Academy kommer du att få möjlighet att satsa extra på att läsa språk. Du kommer att kunna välja till att läsa avancerad engelska i ditt individuella val. Du har även möjlighet att förbereda dig för Cambridge certifikaten FCE (First Certificate in English) eller CAE (Certificate of Advanced English).

Spännande besök av gästlärare

Under hela utbildningens gång kommer skolan att besökas av gästföreläsare som läkare, biologer, veterinärer och kemister. Utbildningen är varierande och du kommer att få läsa teori blandat med praktiska inslag för att få en sån bred utbildning som möjligt.

Efter naturvetenskapsprogrammet på Nova Academy

Efter naturvetenskapsprogrammet kommer du att ha en bred utbildning och vara väl förberedd för vidare studier på högskola eller universitet. Du kan bland annat plugga vidare till läkare, lärare, forskare, marinbiolog eller tandläkare.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Nova Academy söker du till programmet via Antagningskansliet i Simrishamn. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn & utbildningsförvaltningen 272 80 Simrishamn
Telefon: 0414-819514 
E-post: antag@simrishamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nova Academy

Nova Academy

Välkommen till Nova Academy!

Nova Academy är en kommunal gymnasieskola som erbjuder programmen Science (NA), Digital Design (SA), Behavioral (SA), Performing Arts (ES) och Business (EK). Alla program på Nova är högskoleförberedande. Elevinflytande och påverkan präglar skolan, som skapades tillsammans med elever 2014. Alla...


Läs mer om Nova Academy och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nova Academy

Järnvägsgatan 2
27280 Simrishamn

 Visa telefonnummer
www.novaacademy.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.